Tech&ITPCTECHTelefoane

Ce va lansa Apple în cadrul evenimentului Peek Performance din această seară?

Peek Performance este primul eveniment găzduit de Apple în acest an, iar zvonurile deja indică un val de posibile lansări care ar putea avea loc în această seară. Vedeta show-ului este iPhone SE 3, iar dacă este să dăm crezare informațiilor de până acum, noul terminal de buget al producătorului va avea un procesor A15 Bionic și conectivitate 5G, însă va păstra același șasiu ca și modelul precedent.

Alături de noul telefon, Apple ne-ar putea prezenta și o nouă generație de iPad Air care va primi un upgrade identic la cel mai nou procesor și conectivitate 5G. Însă piesele cu greutate ale acestei lansări ar putea fi noile Mac-uri. Iar dacă cel mai puternic Mac Mini de până acum sună interesant, atenția mi-a câștigat-o zvonul care ne vorbește despre Mac Studio; o variantă mai plăpândă a lui Mac Pro care este construită pentru munca de studio. Alături de acesta am putea vedea și un așa numit Studio Display, astfel evenimentul acesta ar putea deveni mult mai interesant decât mă așteptam.

Desigur, în acest punct informațiile pe care le avem sunt doar zvonuri. Producătorul nu a anunțat nimic în mod oficial, din motive evidente, dar istoria recentă ne-a dovedit de nenumărate ori că aceste leak-uri nu sunt doar presupuneri, iar de multe ori se adeveresc. Așa că haideți să aruncăm o privire la suspecții principali ai evenimentului Apple Peek Performance.

iPhone SE 3 cu conectivitate 5G

Despre acest telefon am tot vorbit, iar în acest punct sunt aproape convins că va fi prezentat diseară. Apple s-a bucurat de un succes enorm odată cu incepția seriei de buget în anul 2016. Ajunsă la cea de-a treia generație după succesul răsunător a lui SE 2 din 2020, seria va face un pas important odată cu trecerea la conectivitate 5G. Și alături de upgrade-ul la A15 Bionic, are potențialul de a deveni cel mai tare telefon mid-range pe care l-am văzut vreodată.

Singură temere pe care o am vis-a-vis de iPhone SE 3 este durata de viață a bateriei. Niciunul dintre frații săi mai mari nu a stat deloc bine la această categorie, iar cu un chipset nou și trecerea la conectivitate 5G, un upgrade al bateriei este esențial. Problema ar fi că zvonurile indică păstrarea aceluiași body împrumutat de la iPhone 8, astfel o baterie mai mare nu prea are fizic loc în carcasă. Rămâne însă de văzut cum va aborda Apple această situație.

Un alt zvon interesant legat de acest telefon este acela care ne vorbește despre preț. iPhone SE 3 ar putea avea un preț de plecare de 300$, ceea ce l-ar face cel mai ieftin iPhone vândut vreodată. Țînând însă cont de situația actuală care ne găsește încă în criză de semiconductori, mi-e greu să cred că vom vedea un preț mai mic decât standardul de 400$. Chiar și așa, dacă luăm în calcul prețul modem-urilor 5G și faptul că va exista și o variantă de 64GB, putem fi aproape siguri că noua versiune de SE nu va fi mai scumpă decât precedentele.

iPad Air și MacBook Air se vor bucura de îmbunătățiri hardware

O temă comună a acestui eveniment de lansare va fi trecerea la conectivitate 5G a dispozitivelor Apple. Pe măsură ce tehnologia se răspândește, oamenii devin din ce în ce mai nerăbdători să facă trecerea. Fix din motivul ăsta cred că iPad Air va primi același tratament ca și iPhone SE 3 și se va bucura de un upgrade la A15 Bionic și conectivitate 5G.

Și la fel ca și în cazul telefonului, nu cred că vom vedea o schimbare în departamentul vizual. Mai ales că iPad Air a primit un redesign în 2020, când a împrumutat câteva aspecte de la iPad Pro: margini subțiri ale ecranului, suport Apple Pencil 2, USB-C și un buton Touch ID nou-nouț.

iPad Pro 2022

O altă prezență pe care avem șanse s-o vedem în cadrul evenimentului este un MacBook Air cu procesor Apple M2. Însă asta ar putea fi singura schimbare, deoarece design-ul care datează deja din 2018 s-a dovedit potrivit pentru platforma cu M1, așa că producătorul nu are motive destul de bune încât să investească sume mari într-un nou design. Iar cel de acum arată și al naibii de bine, deci slabe șanse să vedem o schimbare aici.

Mac Studio și Studio Display ar putea fura show-ul

Dacă există ceva mai interesant decât iPhone SE 3 în toată marea de zvonuri legate de Peek Performance, cu siguranță este Mac Studio și monitorul Studio Display. Cele mai importante surse de informații legate de acest proiect sunt 9to5Mac și Mark Gurman de la Bloomberg. Iar numitorul comun al acestor surse este un hibrid între Mac Mini și Mac Pro, care va avea o carcasă de aluminiu inspirată de Power Mac G4 Cube.

Și nu pot decât să-mi imaginez un fel de Mac Mini ceva mai înalt cu un chip Apple M2 înăuntrul lui. Mai ales că îl aud pe Dan deja de câteva luni că vrea să facem trecerea la Mac-uri pentru munca de birou. Și cică, vezi Doamne, Apple ar scoate chiar și-un ecran dedicat pentru jucăria asta. Și ce mai ecran: 27″ diagonală și rezoluție 5K! Not bad, not fuckin’ bad! Și partea cea mai tare este că acest Studio Display nu va împrumuta prețul lui Apple XDR, astfel va avea un preț uman; în standardele producătorului.

Apple Pro Display XDR Frontal View

Câteva acareturi, așa, de final

Am văzut care sunt posibilele lansări hardware pe care producătorul american ni le-ar putea prezenta în cadrul evenimentului din această seară. Dar o parte importantă din experiența de utilizare a eco-sistemului Apple este software-ul, astfel avem câteva noutăți și pe aici. Prima noutate vine pe zona de entertainment, întrucât colecția de filme și seriale de pe Apple TV Plus se va îmbogăți cu noi titluri. Dar asta este mai de grabă o chestiune de când, nu dacă.

O lansare pe care sunt convins c-o vom vedea în cadrul evenimentului este iOS 15.4 sau cum va fi recunoscut mai ușor: update-ul care a introdus deblocarea FaceID cu mască. Despre ăsta s-a tot vorbit, știm că vine, iar un eveniment precum Peek Performance este o șansă numai bună pentru a include și un segment micuț dedicat noului software.

Și iac-am ajuns la final cu această listă de posibile lansări pe care Apple le-ar putea găzdui în această seară. Dar asta nu este tot, întrucât vă pregătim ceva special: un livestream în care comentăm, în timp real desigur, tot ce vom vedea în cadrul evenimentului. Așa că rămâneți cu ochii pe YouTube în această seară, pentru că se anunță o nebunie de eveniment!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button