TECH

După douăzeci de ani, Apple încetează să mai producă iPod-uri

Ceea ce a început în 2001 este pe cale să ia sfârșit. Apple a anunțat ieri că producția de iPod-uri se află pe terminate. Cel mai nou model, adică iPod Touch, nu va mai fi fabricat, iar asta aduce cu sine finalul unei epopei grandioase care s-a întins pe durata a două decenii. Acesta a fost următorul și de altfel ultimul pas al deciziei producătorului de a opri definitiv producția altor modele populare ale dispozitivului în 2017, adică Shuffle și Nano.

Prima ediție a lui iPod Touch a făcut ochi în 2007, ca mai apoi să vedem în 2019 lansarea celei mai recente iterații. Din păcate, sfârșitul acesta este unul previzibil, pentru că, din 2001 și până azi, compania a găsit alte metode mai potrivite, mai eficiente și mai populare pentru streaming-ul și partajarea de muzică, integrând serviciile cu pricina pe celelalte dispozitive ale sale.

Muzica a fost dintotdeauna o parte vitală a companiei noastre și faptul că am împărtășit-o cu sute de milioane de utilizatori prin intermediul iPod-ului a făcut mai mult decât să influențeze industria muzicală; a redefinit modul în care muzica este descoperită, ascultată și împărtășită[…]Esența iPod-ului va dăinui în continuare. Când vine vorba de muzică, am integrat o experiență fenomenală în toate produsele noastre, de la iPhone și Apple Watch la HomePod Mini, la Mac, iPad și AppleTV. De asemenea, Apple Music oferă o calitate a sunetului la cele mai inalte standarde cu ajutorul suportului pentru spatial audio. Nu există un mod mai bun de a descoperi, experimenta și de a te bucura de muzică.Greg Joswiak, vice-președinte în cadrul diviziei Worldwide Marketing la Apple

Deci nu va mai dura mult până când fanii vor privi ultimele iPod-uri ca pe artefactele prețioase ale unei civilizații de mult apuse. Cu siguranță le vei găsi în viitorul apropiat prin vreun muzeu sau prin vreun video care compilează chestii retro, dar acesta este mersul tehnologiei. Până atunci, ultimele variante de iPod Touch se vor mai găsi o perioadă prin magazinele autorizate, în limita stocului disponibil, iar asta mă face să-mi aduc aminte de primul meu iPod Shuffle pe care chiar că mi-am amestecat fel de fel de cântece.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button