PCȘtiri ITTECH

Apple nu va mai accepta aplicații pe 32 de biți pentru MacOS

Era celor 32 de biți se apropie cu pași repezi. Nu doar că Intel semnează moartea sistemelor de operare de acest tip prin anunțul că va renunța la compatibilitatea cu BIOS-ul standard, dar acum și Apple anunță că nu va mai permite publicarea de aplicații de 32 de biți pentru Mac-uri de anul viitor.

Fiecare program nou construit pentru aceste calculatoare trebuie să fie pe 64 de biți din ziua de 1 ianuarie 2018 pentru a putea fi acceptat magazinul oficial de aplicații. Iar cele care sunt deja acolo sunt obligate să treacă la 64 de biți până în luna iunie, altfel nu vor mai putea fi vândute direct prin magazinul Apple. Chiar și cele care nu sunt distribuite prin infrastructura Apple ar trebui să treacă la 64 de biți, deoarece variantele viitoare de MacOS vor fi doar pe 64 de biți.

Având în vedere de câți ani de zile există suport pentru 64 de biți din partea hardware-ului și a sistemului de operare, n-ar trebui să fie o problemă prea mare pentru ca dezvoltatorii să se conforme acestei cerințe.

[9to5 Mac]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button