RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Apple nu va lansa un iPhone cu tehnologie 5G în 2019

Așa cum a făcut și în trecut cu trecerea la 3G și LTE, Bloomberg spune că Apple nu se va grăbi și nu va trece la tehnologia celulară 5G cu iPhone-ul din 2019. Furnizorii de telecomunicații vor lansa o acoperire de 5G în anumite zone anul viitor, iar producătorii precum Samsung vor lansa simultan telefoane cu capacitate 5G.

Știrea spune că Apple va aștepta cel puțin până la versiunea de iPhone din 2020 pentru a adăuga funcția 5G. Raportul Bloomberg, citând surse familiare cu această problemă, se aliniază cu zvonurile provenite din lanțurile de aprovizionare pe care le-am auzit în ultima vreme.

Modelul original de iPhone a reprezentat o revoluție aproape în toate privințele, cu excepția faptului că a a fost inițial disponibil numai pe rețelele celulare EDGE. iPhone 3G a urmat un an mai târziu. iPhone 4S a fost lansat la un moment dat când producătorii de Android au vândut mai multe telefoane LTE, dar Apple a așteptat ca tehnologia să se maturizeze. Apple a luat decizia corectă la acel moment, telefoane inițiale cu 4G suferind de o durată scurtă de funcționare a bateriei. Modemurile din următoarea generație au fost mai bune, iar Apple le-a implementat în iPhone 5.

Nu este încă clar dacă primele telefoane de 5G vor suferi aceleași probleme. Bloomberg nu speculează asupra motivelor pentru care Apple are rețineri, dar randamentele inițiale ale modemurilor 5G vor fi probabil un factor semnificativ, care nu poate atinge nivelul de cerere al iPhone-ului.

De asemenea, certurile dintre Apple și Qualcomm limitează opțiunile lor dacă ar vrea să facă tranziția cât mai rapid la 5G. Modelele de telefon 5G de la Intel nu sunt încă pregătite pentru lansare și ar trebui să fie disponibile în volume mari în aproximativ 18 luni (prea târziu pentru iPhone-ul 2019).

Vitezele 5G sunt cu mult mai rapide decât LTE, deci există riscul ca clienții să renunțe la modelele lor de iPhone dacă Apple intră prea târziu în joc. Cu toate acestea, disponibilitatea de acoperire de 5G este un semn mare de întrebare, care atenuează mult din dezavantaj din perspectiva producătorului de telefon. Rata de răspândire a acoperirii 5G este în mare parte neclară, dar este puțin probabil să fie omniprezentă încă din primii ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button