Tech&ITȘtiri

Apple a lansat noile Macbook-uri și Mac Mini cu chipset-uri M2 Pro și M2 Max

Cred că e safe to say că Apple a dat lovitura atunci când a scos pe piață chip-ul M1. A fost suficient de puternic pentru nevoile majorității oamenilor, iar M1 Pro și M1 Max au adus oomph-ul de performanță de care profesioniștii și creatorii de conținut aveau nevoie. În plus, faptul că Apple a reușit cu succes să treacă de la procesoare Intel la o platformă proprietară le conferă un avantaj major atunci când vine vorba de optimizare.

Recent am făcut cunoștință și cu M2, care îmbunătățea din toate punctele de vedere formula și așa bună a chipset-ului M1. Acum însă, Apple a lansat două noi Macbook Pro-uri (unul de 14 inch și unul de 16), laolaltă cu noile M2 Pro și M2 Max. Hai să vedem ce îmbunătățiri promite gigantul din Cupertino când vine vorba despre performanță și autonomie.

Pe partea de hardware, M2 Pro poate fi echipat cu până la 12 nuclee CPU și până la 19 nuclee de GPU, împreună cu maxim 32GB de RAM. M2 Max pe de cealaltă parte poate fi echipat cu până la 38 de nuclee de GPU păstrând aceeași configurație maximă pe partea de CPU. O altă diferență între cele două este capacitatea maximă de memorie RAM, care pe M2 Max ajunge până la 96GB.

Conform Apple, chipset-ul M2 Pro este cu până la 40% mai rapid decât M1 Pro când vine vorba de procesare în Photoshop. Mai mult, se pare că M2 Max poate randa efecte în Cinema 4D și să colorizeze în DaVinci Resolve cu până la 30% mai rapid față de M1 Max.

Dar performanța nu este singurul loc unde Apple a adus niște chestii noi. Acum, Macbook-urile echipate cu noile chipset-uri vin și cu Wi-Fi 6E, HDMI 2.1 (cu suport 8K 60Hz sau 4K 240Hz) și Thunderbolt 4. Compania mai pretinde că noile chip-uri garantează cea mai lungă autonomie văzută vreodată pe un Macbook: până la 22 de ore.

Pe lângă cele două laptopuri noi, Apple a pus chipset-urile noi și pe Mac Mini. Specificațiile sunt exact aceleași cu ce găsești pe Macbook-uri, deci nu e nimic nou de raportat aici. Interesant este că Apple a scos de pe site varianta cu Intel a Mac Mini, ceea ce înseamnă că singurul calculator cu Intel pe care îl mai poți cumpăra de la Apple rămâne Mac Pro, al cărui refresh pe noile chip-uri este așteptat mai târziu anul acesta.

Trebuie să recunosc că toate astea sună foarte interesant. Acest articol l-am scris de pe un Macbook Air M1 și deși am făcut trecerea la un telefon Android (stai geană pe Playground ca să vezi un review mișto de tot în câteva zile), tot nu pot să mă despart de laptop. Cât despre prețuri, nu știu ce să îți zic ținând cont că niciun retailer de la noi nu a adăugat pe site noile modele la momentul scrierii acestui articol, dar pot să îți garantez că nu vor fi mici. Las mai jos prezentarea video a noilor produse:

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button