Știri ITTECHTelefoane

Apple a început să lucreze la propriul său modem

Apple se pare că s-a săturat de dependența sa de alte companii pentru modemuri, astfel încât pentru a evita problemele cu dublă aprovizionare și chiar interdicții de vânzare, compania din Cupertino s-a hotărât să proiecteze modemuri intern. Acest lucru a început deja sub conducerea lui Johny Srouji, SVP al tehnologiilor hardware.

Srouji a fost la Apple din 2008, când ocupa funcția de lead chip designer, care lucra la chipset-urile excelente din seria A și mai târziu la chipul propriu folosit în AirPods. Compania a postat anunțuri de locuri de muncă în San Diego, care tocmai se întâmplă să fie reședința celor de la Qualcomm.

Nu vă așteptați să vedeți un modem Apple în telefoanele iPhone 2019 sau chiar cele din 2020, dezvoltarea va dura ani (și sute de milioane de dolari). Mai ales ca modemul va trebui sa susțină nu numai bine cunoscutul 4G, ci și tehnologia emergentă 5G.

În final, toate acestea ar putea duce la economisirea banilor Apple – Qualcomm cerea 30 de dolari pentru un modem și vroia și redevențele să fie de 7,50 dolari pe deasupra (aceste redevențe fac parte din ceea ce a declanșat războiul legal). De asemenea, integrarea modemului în chipset este mai eficientă din punct de vedere energetic (așa cum este cazul chipurilor Snapdragon, Exynos și Kirin).

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button