Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Apple lucreaza la propriul GPU

/
/
/

De ani de zile, Apple foloseste solutii grafice dezvoltate de diverse alte companii pentru produsele sale, cum ar fi AMD sau Imagination Technologies pentru dispozitivele mobile. Insa un zvon recent indica posibilitatea ca Apple sa fi inceput deja dezvoltarea propriei solutii grafice.

Conform acestei informatii neconfirmate, care a fost obtinuta de site-ul Fudzilla, Apple lucreaza chiar de ani de zile la propriul GPU, care urmeaza sa fie folosit in special pentru iPhone, iPad si alte dispozitive similare, in locul solutiei curente,  PowerVR SGX.

Motivul pentru care cei de la Apple ar dori sa creeze propriul GPU este destul de simplu si direct, nu vor sa mai fie legati de o alta entitate careia sa ii plateasca taxe de licentiere sau de la care sa cumpere produse. Avand control asupra intregului proces de construire va permite realizarea de componente mai ieftine, ducand astfel la profit mai mare. Plus ca Apple are miliarde peste miliarde de dolar care stau degeaba.

Noul GPU este orientat predominant catre dispozitive mobile, zvonul nu sugereaza ca isi va face aparitia si in iMac, unde Apple inca foloseste solutii de la AMD. Insa si asta s-ar putea schimba pe viitor, din nou, Apple avand foarte multi bani si nimic de facut cu ei.

[Fudzilla]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar