MORE

Apple lucreaza la propriul display OLED

Apple depune mult efort in ultima vreme pentru a nu mai depinde de alte companii pentru productia dispozitivelor sale. Dupa vestea ca lucreaza la propriul sau GPU, acum vine un zvon ca Apple incearca sa dezvolte propria tehnologie de display.

Compania a deschis un laborator nou de cercetare, in Taiwan, unde sunt in acest moment prezenti cel putin 50 de ingineri, fosti angajati ai AU Optronics si Qualcomm. Conform informatiilor obtinte de Bloomberg, scopul lor este cel de-a produce un ecran care poate fi utilizat in iPhone si iPad, oferind in sfarsit companiei independenta fata de de partenerii de afaceri, precum Samsung, LG si Sharp.

Daca in acest moment va intrebati: „Dar Apple nu a inventat Retina Display?”, nu, acela era pur si simplu un ecran de rezolutie mare facut de Samsung si LG.

Noul display la care lucreaza Apple este unul de tipul OLED, intentia fiind cea de a gasi o solutie mai subtire, usoara si mai eficienta, comparabil cu tehnologia curenta. Asta va ajuta cu siguranta la autonomia bateriei dispozitivelor iPhone si iPad. Desigur, procesul de productie a unui panou OLED tinde sa fie ceva mai dificil fata de solutiile mai traditionale, dar nivelul de calitate al imaginii pe care il ofera este substantial mai bun.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close