GamingPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Apple lucreaza la ceea ce zvoneste a fi un Mac pentru gaming

Daca nu-i poti invinge, alatura-te lor!

Se pare ca Apple ar vrea sa intre in lumea eSports prin intermediul unui Mac creat special pentru gaming. Compania a spus ca planuieste sa isi dezvaluie noul computer in cadrul evenimentului Worldwide Developer Conference din Iunie 2020. Zvonul a pornit din Taiwan si se pare ca Apple doreste sa lanseze un PC eSports-centric undeva in decursul anului viitor, iar pretul ar fi de 5000 de dolari. Mac-ul de gaming va fi fie un all-in-one cu ecran mare, fie un laptop de mari dimensiuni.

Traditional, dispozitivele Mac de la Apple sunt construite pentru task-uri profesionale si chiar daca unele dintre acestea au hardware capabil sa ruleze jocuri, gaming-ul nu a primit niciodata atentie prea mare pe Mac. Intr-o perioada in care jocurile eSports continua sa devina din ce in ce mai populare insa, Apple ar putea lua in considerare si aceasta directie de dezvoltare.

Mac-ul dedicat jocurilor va urma pasii noului Mac Pro, care are un pret de plecare de 6000 de dolari. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui computer este modularitatea foarte mare, permitand cumparatorilor sa isi customizeze computerul in functie de nevoi. Un desktop Mac de gaming ar avea aceeasi arhitectura precum noul Mac Pro, care poate fi imbunatatit in timp.

apple mac pro

Totusi, avem inca o selectie destul de limitata de jocuri care pot rula pe macOS si este inca neclar cum ar putea un Mac de gaming sa isi faca simtita prezenta pe scena eSports. Apple a incercat sa intre pe aceasta piata deja prin intermediul Apple Arcade, un abonament lunar care ofera acces la o multime de jocuri interesante pentru doar 5 dolari pe luna, insa cele mai populare jocuri de PC ale momentului nu sunt optimizate sa ruleze pe Mac.

WWDC 2020 este la jumatate de an distanta, dar daca zvonurile se vor fructifica va mai dura putin pana cand Apple va confirma oficial existenta unui Mac de gaming. Nu stiu sigur cum va rezolva compania cea mai mare problema reprezentata de suportul inexistent pentru DirectX, insa cu puterea financiara pe care o poseda nimic nu este exclus.

DigitalTrends

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Back to top button