PCTECHTech&IT

Apple lansează programul de recall pentru unele dispozitive MacBook Pro

Apple a declarat recent că lansează un program voluntar de recall pentru dispozitivele MacBook Pro de 15 inci. Compania a declarat că a selectat doar unitățile MacBook Pro de 15 inci vândute în perioada septembrie 2015-februarie 2017, unități care conțin o baterie ce se poate supraîncălzi și prezintă riscuri de siguranță.

În unele cazuri, bateria utilizată în aceste unități MacBook Pro se poate supraîncălzi și poate prezenta un risc pentru siguranță, afirmă cei de la Apple. Clienții afectați pot solicita companiei înlocuirea bateriei în mod gratuit.

Apple a anunțat astăzi retragerea voluntară a unui număr limitat de unități de generație mai veche a MacBook-urilor Pro de 15 inci, care conțin o baterie ce se poate supraîncălzi și prezintă un risc de siguranță. Unitățile au fost vândute mai ales între septembrie 2015 și februarie 2017 și pot fi identificate prin numărul de serie al produsului.

Apple subliniază faptul că rechemarea afectează numai unitățile MacBook Pro de 15 inci vândute între septembrie 2015 și februarie 2017. Recall-ul nu afectează alte unități de MacBook Pro de 15 inci sau alte notebook-uri Mac, susțin reprezentanții companiei.

Apple a lansat cu această ocazie o nouă pagină de asistență, unde utilizatorii pot intra să verifice numărul de serie al dispozitivelor MacBook Pro. Iată cum puteți afla dacă aveți un MacBook Pro care intră în categoria celor cu probleme:

Pentru a confirma modelul pe care îl aveți, alegeți About This Mac din meniul Apple () din colțul din stânga sus al ecranului. Dacă aveți un MacBook Pro (Retina, 15-inci, Mid 2015), introduceți numărul de serie al computerului pe pagina programului pentru a vedea dacă este eligibil pentru înlocuirea bateriei.

Este de precizat faptul că pagina de asistență nu pare încă activă pentru toată lumea, dar situația ar trebui să se schimbe în curând. Pe pagina de suport, vă puteți verifica eligibilitatea și puteți învăța cum să vă programați înlocuirea gratuită a bateriei. În aprilie, Apple a anunțat, de asemenea, retragerea kit-urilor de călătorie și a adaptoarelor pentru priza de perete utilizate în trei țări.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button