RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Apple este dat în judecată din cauza „bretonului”

Problemele continuă pentru Apple, dar de această dată nu vin de la Qualcomm, ci de la clienți supărați. Câțiva indivizi neimpresionați de tacticile de marketing ale companiei au decis să dea în judecată producătorul de telefoane din cauza modului în care a prezentat diversele modele de iPhone ce dispun de acea scobitură în ecran, numită în general „notch” sau, mai pe românește, „breton”.

Argumentul lor este că în materialele promoționale compania a încercat să ascundă faptul că o porțiune din suprafața frontală a modelelor iPhone X, iPhone XS și iPhone XS Max este neutilizabilă ca ecran. Asta deși Apple numește acest design „all screen” în promovarea dispozitivelor. Apoi, se mai leagă și de faptul că, practic, rezoluția declarată pentru aceste telefoane este greșită.

Un exemplu dat este cel al lui iPhone X, care nu prea suportă rezoluția de 2435×1125 deoarece 120 de pixeli pe verticală sunt pierduți în breton. Iar porțiunea efectivă care poate fi utilizată de aplicații este de numai 2192×1125, după ce sunt luate în calcul și zonele ce includ bara de stare și porțiuni unde nu se pot întinde aplicațiile.

Plângerea se mai leagă de diverse alte lucruri, cum ar fi dimensiunea efectivă de 5.6875 inch a ecranului, nu de 5.8, și de o densitate mai scăzută a pixelilor de pe ecran, din moment ce OLED folosește mai puțini sub-pixeli ca LCD.

Intenția este inițierea unui proces de talie „class action”, ceea ce înseamnă că va fi o luptă dată între avocați, fără prea multă implicare din partea vreunui „păgubit”.

[GSM Arena]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button