Știri ITTECHTelefoane

Apple a brevetat o cameră de iPhone care intuiește când vrei să faci o poză

Anul abia a început, dar speculații despre noul model de iPhone. Iar una dintre ele este că va include o cameră care se va activa automat atunci când telefonul intuiește că vrei să faci o poză.

De ce a răsărit acest zvon? Pentru că Apple a brevetat o astfel de tehnologie.

iphone camera

Mai exact, a brevetat un sistem care permite camerei telefonului să se activeze chiar dacă telefonul este în starea sa de repaus și încă nu a fost deblocat. Sistemul este gândit să țină cont de poziția exactă a telefonului, dacă este ținut de parcă cineva s-ar pregăti să facă o poză, iar apoi să identifice dacă obiectivul camerei percepe obiecte ce arată de parcă cineva ar dori să le pozeze. Astfel, dacă tot ce detectează este interiorul unui buzunar, probabil nu se va activa. Dar dacă ambele criterii sunt adevărate, atunci telefonul va lansa aplicația camerei și va permite realizarea unei poze fără nevoia ca acesta să fie deblocat.

Acum, probabil vă întrebați de ce ar fi nevoie de un sistem atât de complicat pentru ceva ce poate fi rezolvat cu ușurință prin deblocarea telefonului cu FaceID și lansarea aplicației cu pricina. Eh, dacă se reușește eliminarea unui pas și lansarea mai rapidă a aplicației decât ar putea o persoană, atunci aveți un răspuns.

Mai sunt câteva luni bune până când vom vedea ce are Apple pregătit pentru noua generație de iPhone, așa că până atunci ne mulțumim cu astfel de zvonuri.

[Apple Insider]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button