TECH

Apple iPhone 6S și iPhone 6S Plus au fost anunțate

Apple a dezvăluit următoarea generatie a seriei sale de telefoane mobile, sub forma modelelor iPhone 6S și iPhone 6S Plus. Continuând tradiția, aceste dispozitive vor avea ecrane cu dimensiuni de 4.7 inch și 5.5 inch, și vor aduce o serie de îmbunătățiri față de generația anterioară.

Diferența principală, comparativ cu modelul un iPhone 6, vine sub forma procesorului A9. Deși nu s-au oferit detalii foarte multe despre specificațiile sale, Apple a declarat că procesorul, folosit în iPhone 6S și 6S Plus, este cu 70% mai rapid față de vechiul A8 pentru sarcinile care folosesc partea de CPU, și cu până la 90% mai rapid pe partea de GPU.

Asta permite telefonului să înregistreze video în format 4K. iPhone 6S chiar dispune de o cameră nouă, cu un senzor de 12 megapixeli. Prima dată când rezoluția camerei este schimbată în patru ani de zile pentru un iPhone. A fost adăugată și o funcție nouă pentru cameră, similară cu cea implementată acum ceva vreme de HTC, prin care telefonul va face poze separate, de rezoluție mare, în timpul filmării, pentru cei care vor să aibă amintiri detaliate ale momentelor pe care le înregistrează. Camera secundară este de 5 megapixeli, și include un LED pentru iluminare.

Funcția cea mai lăudată a noilor telefoane vine sub forma a ceva ce Apple numește 3D Touch. O noțiune similară cu Force Touch, disponibilă în alte dispozitive produse de Apple, ce oferă în anumite aplicații un meniu contextual cu noi opțiuni. În esență, Apple tocmai a integrat click dreapta în iOS 9. iPhone 6S dispune și de Taptic Engine, care va oferi un feedback tactil prin ecran.

În cele din urmă, pentru a preveni un nou Bendgate, ambele modele sunt construite folosind aliajul găsit în Apple Watch, unul suficient de rezistent încât să nu se repete incidentele de anul trecut, când indivizi fără scrupule intrau în magazine doar pentru a îndoi telefoane. Ecranul este și el protejat de sticlă mai rezistentă.

Iphone6sIGM

Ambele modele vor fi disponibile peste două săptămâni, în variante ce diferă prin capacitatea de stocare. Cele mai ieftine vor avea 16GB, iar cele mai scumpe pot ajunge până la 128GB. Prețurile au fost anunțate doar asociate abonamentelor pe doi ani de la operatorii de telefonie mobilă din SUA, și încep de la 200 de dolari.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button