Știri ITTECHTelefoane

iPad are acum propriul sistem de operare

iPad-ul a împlinit deja nouă ani și este gata să lase iOS în urmă și să-și vadă de propriul drum. Nu este deloc surprinzător faptul că se numește iPadOS și vine cu o grămadă de caracteristici noi concentrate mai ales pe productivitate.

Primul lucru evident este că homescreen-ul inițial a fost reproiectat pentru a afișa mai multe pictograme și widgeturi.

Slideover, care presupune varianta Apple pentru floating windows, vă permite să glisați din partea de jos și să lansați o a doua aplicație în modul fereastră. Ecranul separat a fost, de asemenea, îmbunătățit și puteți lansa două instanțe ale aceluiași program.

Apple a implementat o grămadă de gesturi în iPadOS, care vă permit să controlați modul separat al ecranului și să îl lansați dintr-o singură aplicație, dar se pare că deprinderea tuturor acestor noi caracteristici vă va lua ceva timp.

Mai departe, iCloud Drive primește funcția de partajare a folderelor și chiar partajarea de fișiere SMB, iar iPad-urile vor suporta, de asemenea, thumbdrives, cu conținutul afișat în aplicația Files. Suportul pentru fișierele ZIP este de asemenea așteptat să apară cât de curând.

Safari a fost optimizat și el pentru a obține un manager de descărcare dedicat și 30 de comenzi rapide de pe tastatură, apropiindu-se mult mai mult de omologul său de pe desktop.

Comenzile Copy și Paste vor putea fi realizate și ele printr-un gest de ciupire cu trei degete, în timp ce Undo este efectuat printr-o glisare cu trei degete.

Apple Pencil a primit și el atenția cuvenită – latența sa va scădea de la 20 ms la doar 9 ms, în timp ce paleta de instrumente a fost extinsă și pusă la dispoziția aplicațiilor terțe.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button