MORE

Apple investeste un miliard de dolari in industria auto

Cel mai mare brand din lume a anuntat o investitie de 1 miliard de dolari in competitorul principal al Uber in China – Didi Chuxing, care domina piata chineza, operand aproximativ 11 milioane de curse pe zi.

Tim Cook a mentionat ca investitia masiva deschide posibilitatea pentru o viitoare colaborare intre cele doua companii, oferind inca o piesa de suport pentru teoria ca Apple dezvolta un automobil care se conduce singur, denumit Project Titan.

Conform Reuters:

Facem investita pentru un numar de obiective strategice, printre care si sansa de a invata mai multe despre anumite segmente ale pietei Chineze. Bineinteles, credem ca vom obtine mari beneficii pe termen lung, de pe urma capitalului investit.

Viitoarea piata potentiala a serviciilor de automobile ce se conduc singure nu este tintita doar de Apple. Nu numai Google face de mult timp experimente in acest domeniu, ci si Lyft si General Motors au anuntat un parteneriat in urma caruia cele doua companii vor testa taxi-uri electrice ce se conduc singure.

Asta, in urma achizitiei de catre General Motors a firmei Cruise Automation, o achizitiei raportata tot in jurul valorii de un miliard de dolari americani.

Ramane de vazut ce forma si ce nume va lua viitorul automobil. iCar? iWheels?

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button