MORE

Apple intra in randul lumii si capata un ransomware nou nout

Utilizatorii de OS X de cele mai multe ori ridica in slavi sistemul de operare produs de Apple, ca fiind cel mai sigur de pe planeta. Din nefericire pentru acestia, lucrurile nu stau asa, OS X-ul avand brese de securitate, atat in trecut, cat si in prezent. Dar avand in vedere faptul ca nu sunt atat de multi utilizatori, comparativ cu Windows-ul de exemplu, nu s-au facut eforturi asa mari in a invada acest OS. Pana recent cel putin.

Daca pana in prezent un program de tip ransomware era in general intalnit pe Windows sau pe telefoane, se pare ca trecerea a fost facuta si la Mac-uri. 

Palo Alto Networks, firma care a indentificat programul malitios ce tinteste OS X-ul, a declarat ca orice software-ul vine la pachet cu o versiune de BitTorrent numita Transmission, iar dupa infectare, ransomware -ul va cripta toate datele prezente pe Mac, dar si orice periferic atasat lui, la trei zile dupa infectare. Dupa care, la doar cateva ore dupa blocarea datelor, acesta iti va cere sa platesti o suma de bani pentru a capata controlul asupra banilor. Adica un comportament standard in acest caz.

Cu toate ca noul ransomware numit KeRanger a fost descoperit, multi dintre utilizatori se pare ca sunt deja scutiti de o posibila infectare, atat Apple cat si companiile in general, patch-uind destul de repede o bresa de securitate. Transmission au lansat o noua versiune a aplicatiei lor ce este – in teorie – sigura, iar Apple au revocat certificatul de securitate al unui alt developer de care KeRanger s-a folosit pentru a trece de masurile defensive native ale sistemului OS X.

In alta ordine de idei, cine a vazut primul sezon al serial-ului Mr. Robot, unde un grup de hackeri au accesat infrastructura unei corporatii globale majore prin intermediul careia se desfasurau majoritatea tranzactiilor financiare – dupa care au criptat toate datele si au aruncat cheia de acces – ar putea fi cuprins de un zambet, sau de un fior.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button