Știri ITTECHTelefoane

Apple interzice aplicațiile de cryptomining în AppStore

Apple și-a actualizat recomandările pentru aplicațiile din App Store ca să interzică tuturor aplicațiilor să susțină exploatarea criptografică pe dispozitiv. De acum înainte, orice aplicație care include funcția de extracție a cryptomonedelor va fi eliminată din magazin și nu va mai fi acceptată nicio nouă cerere pentru reevaluare.

Noua regulă, care a fost adăugată de ceva timp, afirmă următoarele:

Aplicațiile nu pot mina cryptomonede decât dacă procesarea este efectuată în afara dispozitivului. Aplicațiile, inclusiv orice reclame de la terți afișate prin intermediul lor, nu pot rula procese de fundal independente, cum ar fi minatul de cryptomonede.

Noile recomandări probabil au fost impuse din cauza preocupărilor legate de longevitatea hardware-ului și a bateriei. Exploatarea prin criptare este o activitate intensivă a procesorului care solicită foarte mult hardware-ul și sursa de alimentare și ar putea afecta durata de viață a acestora. Utilizatorii care execută aceste aplicații în necunoștință de cauză, după ce au auzit despre nebunia cryptomonedelor, probabil nu sunt pe deplin conștienți de dezavantajele care vin la pachet cu această activitate. Apple probabil deja s-a confruntat cu dispozitive deteriorate din cauza minatului, acesta fiind probabil motivul pentru care compania a decis să acționeze atât de strict în această privință.

Merită menționat faptul că exploatarea prin criptare a smartphone-urilor este o activitate care nu prea dă randament, deoarece puterea de procesare a acestor dispozitive nu este suficientă pentru a termina sarcina suficient de repede pentru a câștiga suficient din ea, încât să poți considera că obții un profit. Dispozitivul va fi suprasolicitat în mod constant pentru foarte puțin spre nimic la schimb, deci nu este rentabil pe termen lung. Chiar și minatul prin intermediul calculatoarelor de birou se diminuează pe măsură ce oamenii realizează că ASIC-urile sunt singura modalitate de a mina în mod eficient, astfel încât minatul cu telefonul nu este altceva decât praf în ochi în acest moment. Deci, probabil, este cel mai bine pentru toți că Apple a introdus această restricție, astfel încât vor exista mai puțini oameni care să cadă în această capcană, și să o vadă ca fiind exact ceea ce este în realitate: o înșelătorie care vine la pachet cu riscul deteriorării dispozitivelor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button