AutoRSS PaginaDeMedia

Apple intentioneaza sa-si lanseze propriul automobil electric

In urma cu trei ani, umbla vorba prin targ ca Apple lucreaza la un sistem autopilot, care sa fie atasat pe masini si sa-si faca de lucru prin trafic. Denumit The Thing, echipamentul face parte din Project Titan, care pare ca s-a cam dus la fund.

Desi nu cred ca a abandonat cu totul ideea, compania incepe sa se reorinteze. Astfel, Apple ar vrea sa inceapa lucrul la propriul automobil electric cel mai devreme in 2024. Iar ceea ce face din conceptul asta un plan ambitios este intentia producatorului de a dota EV-urile cu baterii care au la baza o tehnologie inovatoare.

Aparent, Apple ar introduce o baterie al carei design monocell ofera o flexibilitate si adaptabilitate mai mare. La asta se adauga si posibilitatea ca bateria sa fie bazata pe LFP (lithium iron phosphate), fapt care ar reduce din supraincalzire si ar face ca bateria sa nu necesite cobalt (pentru ca materialul se obtine din minele din Congo – povestile alea cu sclavia, cu iPhone-urile, stiti voi).

In teorie, masina electrica produsa de Apple ar face uz de mai multi senzori  LiDAR pentru adaptarea la mediul inconjurator. O parte din acesti senzori vor fi achizitionati de la alti furnizori, dar compania va folosi si senzorii „home-made” pe care i-au introdus pe iPhone 12 Pro si iPad Pro.

Planul A versus Planul B

Gigantul tech s-a mobilizat destul de rapid odata ce doua sute dintre angajatii care lucrau la Project Titan s-au reprofilat si si-au adus aportul la crearea primului automobil electric Apple. Cu toate astea, productia ar putea fi reprogramata pentru 2025 in cazul in care pandemia va afecta considerabil planurile companiei.

Pe de alta parte, exista si o alta varianta pe care Apple o ia in considerare. Producatorul se va baza aproape garantat pe ajutorul partenerilor externi pentru ca EV-ul sa vada lumina zilei. In caz contrar, compania ar adopta planul B, care vizeaza introducerea tehnologiilor proprietare pe masinile altor producatori auto, la fel cum am vazut in cazul lui CarPlay.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button