MORE

Apple înregistrează un nou record în al patrulea trimestru financiar

Apple și-a anunțat de curând rezultatele fiscale pentru cel de al patrulea trimestrul fiscal, arătând niște cifre care au depășite așteptările majoritatea analiștilor de pe Wall Street. Venitul total al companiei a atins 52,6 miliarde, cu 12% mai mult decât anul precedent, depășindu-și propriile așteptări de 52 miliarde.

Fiecare dintre segmentele de produse ale lui Apple a crescut în acest trimestru: vânzările de iPhone au atins 46,7 milioane de unități, acumulând un venit de 28,8 miliarde și crescând cota de la an la an cu 2%. Vânzările de iPad au atins 4,8 miliarde, în timp ce vânzările de Mac au adus un venit de 7,2 miliarde.

În ciuda reținerii clienților de iPhone în așteptarea modelului de 999 dolari (care între timp a fost lansat), directorul general Tim Cook a declarat pe parcursul conferinței cu investitorii că iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt în acest moment cele mai populare modele de iPhone. Ținând cont de prețul ridicat al lui iPhone X, clienții s-ar putea să cumpere totuși modelul următor care este mai accesibil. În timp ce rezultatele nu includ cifre legate de vânzarea lui iPhone X, Apple se așteaptă la o cerere mare pentru noul model pe parcursul acestui trimestru și cele ce vor urma. Cook a declarat că „vor trimite cât mai multe cu putință la cât mai mulți clienți„.

Partea de servicii, care include lucruri precum App Store, iCloud și AppleCare+, continuă să crească: a atins un venit de 8.5 miliarde în acest trimestru, reprezentând o creștere de 34% de la un an la altul. Celelalte produse ale companiei, în care sunt incluse produsele precum Apple Watch, au atins un venit de 3,2 miliarde dolari, reprezentând o creștere de 36% de la un an la altul.

Deși Apple nu afișează numărul de unități vândute pe fiecare produs din această categorie, Cook a declarat că Apple Watch a înregistrat o creștere de 50% în vânzări pentru al treilea trimestru consecutiv. Apple Watch Series 3 este disponibil din septembrie, iar creșterea popularității poate fi datorată conexiunii de date.

O schimbare surprinzătoare pentru Apple în cel de-al patrulea trimestru a venit din China: vânzările în această țară au fost de 9,9 miliarde, cu 12% mai mult decât în anul anterior. În al treilea trimestru al lui 2017, Apple a avut parte de o scădere a procentului de la an la an pentru aceeași perioadă de 10%, deci aceste cifre reprezintă un progres într-o zonă unde înainte era pierdere.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button