Telefoane

Apple, „umilit” de hackeri?!

Un hacker anonim ce exploateaza punctele slabe ale iCloud-ului pretinde ca poate lasa pe oricine sa activeze un iPhone pierdut sau furat. Acesta sustine ca a fost contactat de catre cei de la Apple care l-au rugat sa ia urgent legatura cu ei. Intrebarea lui a fost „De ce tocmai acum?”. Dupa ce Apple a fost evertizat de el si de AquaXetine, echipa din care face parte, acum cateva luni despre descoperirea lor, „nici macar nu au acordat atentie, iar acum ne contacteaza pentru ca se simt atacati”.

Acest hack este primul de acest gen, si singurul care reuseste sa pacaleasca iCloud-ul prin intermediul site-ului DoulCi. Dispozitivele care cer activare pe serverul Apple sunt pacalite de un alt server creat de DoulCi Team. Prin schimbarea datelor de conectare ale serverelor oficiale cu datele serverelor pirat din fisierul Host, telefonul sau tableta ce ruleaza iOS si are nevoie de activare iCloud, este pacalita si primeste permisiune de activare chiar daca nu se introduce email-ul si parola cu care acesta a fost inregistrat in serverul celor de la Apple. Am vazut foarte multe dispozitive blocate din greseala in iCloud, pentru simplul fapt ca au fost uitate conturile sau parole, sau pentru ca o ruda apropiata a cedat telefonul, sau pentru ca cel care a cumparat un iPhone second-hand nu a stiut ca poate avea astfel de probleme. Pentru acestia, solutia este un mare ajutor. Dar cum ramane cu cei carora li se fura telefonul? Sistemul de activare prin iCloud a fost creat de Apple tocmai pentru a combate furtul telefoanelor si pentru a proteja utilizatorii. Acum, tinand cont de faptul ca exista astfel de sisteme pirat ce anuleaza aceasta functie speram ca nu se va spori „rata infractionalitatii” si ca telefoanele noastre sunt inca in siguranta. Probabil ca Apple cauta acum o solutie pentru rezolvarea acestei „brese”.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Genial! Un iPhone 5s blocat în iCloud costă 600 lei pe Okazii deci ar fi afacerea secolului! Chestia asta e briliantă! Când va fi disponibilă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button