RSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Apple indeparteaza mii de jocuri din App Store-ul chinezesc

Mai mult de 47.000 de jocuri au fost sterse

Apple a eliminat complet peste 47.000 de jocuri din App Store-ul chinez la inceputul acestei luni, conform ultimului raport publicat. Miscarea nu ma surprinde absolut deloc, mai ales in contextul actual presarat de conflicte puternice intre companii. Astfel, Apple fost nevoit sa adopte recent o noua modificare a politicilor sale pentru combaterea unei probleme; care din urma ar fi permis in trecut vanzarea de aplicatii si jocuri desi acestea necesitau aprobari din partea autoritatilor in faza initiala.

Recent, administratia Trump a initiat actiuni semnificative impotriva companiilor de tehnologie chinezesti. Conflictul poate ingreuna acum si mai mult deschiderea anumitor afaceri in SUA. Presedintele Trump a emis ordine executive la inceputul acestei luni, existand in final posibila interzicere a aplicatiilor TikTok si WeChat detinute de companiile chinezesti ByteDance si Tencent in SUA.

Nu este pentru prima data cand Apple incearca modificarea serviciilor sale din China. Spre exemplu, autoritatile chineze au fortat inchiderea iBookstore-ului si iTunes Movies in China, la fix sase luni dupa lansarea serviciilor respective in tara. Va reusi oare Apple sa-si mentina pozitia in continuare, dupa loviturile primite? Aici nu ma refer la resurse financiare, problema este cu totul si cu totul alta. Privind din exterior, pare si mai complicat atunci cand punem la socoteala milioanele de clientii aflati in China.

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button