Știri ITTECH

Apple a plătit impozite restante de 500 de milioane de euro în Franța

Potrivit ziarului L’Express, Apple a plătit autorităților fiscale franceze în jur de 500 de milioane de euro pentru impozite acumulate în ultimii zece ani. Producătorul de iPhone a fost pus sub presiune pentru plata impozitelor de către țările din Uniunea Europeană, după ce s-a constatat că a fost angajat în strategii financiare legale pentru a diminua drastic povara fiscală.

Utilizând diferite mecanisme fiscale legale în mai multe țări, Apple reușește să ocolească o bună parte din taxe, ajungând să plătească impozite minime pentru profiturile uriașe pe care le face. Acesta nu este un comportament singular, multe alte companii multinaționale, printre care și Google sau Microsoft, fiind angrenate în tactici similare.

„În calitate de companie multinațională, Apple este auditată în mod regulat de autoritățile fiscale din întreaga lume”, a declarat Apple France într-o declarație furnizată presei. „Administrația fiscală franceză a încheiat recent un audit pe mai mulți ani privind conturile franceze ale companiei, iar aceste detalii vor fi afișate în dosarele noastre publice”.

Ziarul de afaceri francez a menționat de asemenea că în ultimele luni Apple a purtat negocieri cu agenția fiscală din Franța, cunoscută sub numele de DVNI, adăugând că ar putea dura până la sfârșitul anului înainte să se ajungă la o înțelegere finală. DVNI a încheiat anul trecut un acord similar cu Amazon și investighează în prezent alte mari companii de tehnologie, inclusiv Google, Facebook și Microsoft.

La începutul anului 2019, Franța a impus un „impozit GAFA” (ca acronim pentru Google, Apple, Facebook, Amazon) și insistă pe lângă Uniunea Europeană să vină cu un plan fiscal similar pentru întreg spațiul UE în privința gigantilor tehnologici.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button