PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Apple recomandă să dezactivați Hyperthreading pentru securitate maximă

Noile probleme de securitate ale procesoarelor Intel, ce au fost dezvăluite săptămâna aceasta, vin cu soluții ce pot duce la câteva procente mici în minus la partea de performanță. Însă cei care vor să aibă un sistem cu adevărat securizat vor simți foarte mult impactul acelei securizări, fiindcă Apple recomandă dezactivarea funcției de Hyperthreading.

Mai exact, în cazul în care sunteți de părere că sistemul vostru Mac ar putea fi țintit de un atac ce se bazează pe vulnerabilitățile prezentate de Intel, cel mai bine ar fi dacă ați scoate Hyperthreading cu totul. Apple chiar oferă un ghid prin care puteți să vă asigurați că procedura este efectuată în siguranță.

Nu toți utilizatorii vor trebui să facă asta, din moment ce șansele ca voi, personal, să fiți țintit de un astfel de atac în acest moment sunt minime, dar cei care țin morțiș să fie 100% siguri au opțiunea, atât timp cât au un sistem ce rulează MacOS Mohave, High Sierra sau Sierra. Însă trebuie subliniat foarte tare că dezactivarea funcției duce în medie la o scăderea cu 40% a performanței sistemului, conform estimărilor efectuate chiar de către Apple.

Cu siguranță vor urma update-uri software care vor mai rezolva parțial problema, fără nevoia de a dezactiva Hyperthreading pe MacOS cu totul, dar nu se va putea obține securitate maximă. Nu este prima dată când dezactivarea funcției este recomandată pentru un sistem de operare, OpenBSD luând această măsură încă de anul trecut, când s-au ivit Spectre și Meltdown.

[Apple]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button