Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Ochelarii Apple Glass și-ar putea ajusta dioptriile în funcție de utilizator

A trecut ceva vreme de când am vorbit ultima dată despre Apple Glass, ochelarii inteligenți creați de gigantul tech. Cea mai nouă informație referitoare la acest proiect ne vorbește despre lentilele care ar putea oferi o tehnologie de ajustare a dioptriilor. Asta ar putea fi o știre foarte bună pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Chiar dacă interesant, conceptul unor ochelari inteligenți a întâmpinat încă de la bun început o piedică majoră. Ce faci cu persoanele care au probleme cu vederea și poartă deja o pereche? Nu e de parcă poți obliga pe cineva să își cumpere lentile de contact doar ca să îți poată folosi produsul. Iar aici intră în scenă lentilele cu dioptrii ajustabile care ar putea fi montate pe Apple Glass.

Apple Glass
O schemă care ne arată cum lentila ar putea face mici ajustări în funcție de privirea utilizatorului.

Apple Glass – O soluție complicată pentru o problemă comună

Producătorul american propune o soluție destul de complicată pentru această problemă: fiecare lentilă ar putea fi de fapt un ansamblu ceva mai avansat. Fiecare ansamblu ar fi așadar format din pereții exteriori transparenți și un lichid plin de molecule care conțin un material optic. Acesta din urmă poate fi controlat prin intermediul voltajului, astfel ar putea fi ajustat pentru a modifica dioptriile lentilelor. O altă variantă sunt lentilele Alvarez.

Fiind vorba despre o pereche de ochelari inteligenți, Apple Glass ar putea conține și o tehnologie de eye tracking. Asta ar deschide și mai multe oportunități, astfel când te uiți la un obiect situat la o distanță mică, dioptriile s-ar putea ajusta automat. Același lucru ar putea fi valabil și pentru obiectele situate la distanță mare, ceea ce ar face acești ochelari o alegere bună pentru orice tip de utilizator.

Mai avem de așteptat până la o posibilă lansare. Tot ce știm despre Apple Glass în acest moment, este faptul că producătorul lucrează la o serie de „dispozitive head mounted” care ar putea însemna orice. Este vorba despre ochelarii inteligenți, sau de vreo cască VR/AR cu care să intrăm în metaverse?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button