TECHTech&ITTelefoane

Apple va folosi ecrane Samsung pentru un iPhone mai ieftin

Insideri din industrie susțin că, pentru a ține în frâu prețurile la iPhone în 2019, Apple urmează să folosească ecrane Samsung Y-OCTA.

 
Desele reduceri de preț ale telefoanelor iPhone din ultima vreme au oferit mai multe indicii că cea mai recenta gamă de smartphone-uri Apple are un parcurs dificil pe piață. Lucrurile s-au complicat și mai mult pentru companie după ce zvonuri recente au dezvăluit o abordare conservatoare pentru următoarea generație de iPhone, care ar urma să păstreze un design aproape identic cu cea de acum. Ca răspuns, Apple se pare că au de gând să revină la senzorul de amprentă, pe care plănuiesc să îl integreze direct pe display, iar noi informații dezvlăuie că urmărește și alte tehnologii de vârf, unele provenite dintr-un parteneriat cu Samsung.

Site-ul coreean ET News afirmă într-un articol apărut zilele acestea că Apple va schimba radical tehnologia ecranului pentru telefoanele iPhone din 2019, ceea ce va duce la economii de dimensiuni, greutate și costuri. Un lucru interesant este însă că ET News nu se ocupă de obicei de știri Apple, ci este un insider Samsung. Astfel, articolul informează despre o colaborare dintre cele două companii, parteneriat în urma căruia Apple ar urma să integreze în următoarele iPhone-uri ecranele Samsung Y-OCTA (Youm On-Cell Touch AMOLED). Unul dintre avantajele acestor display-uri este că senzorul tactil poate fi plasat direct pe stratul flexibil OLED, ceea ce oferă un afișaj mai receptiv, mai subțire și mai ușor prin reducerea componentelor, ceea ce îl face și mai ieftin.

Ecranul Samsung Y-OCTA și-a făcut deja debutul pe piață cu seria Galaxy S9, bucurându-se de un succes răsunător. Îmbunătățirile de performanță au fost binevenite, dar în ce privește folosirea acestei tehologii de către Apple, beneficiul real pentru companie este costul redus, de vreme ce ecranele OLED de pe iPhone sunt deja de top. Apple se străduiește astfel să contracareze scăderea interesului printre consumatori printr-o nouă politică de preț, cu integrarea ecranului mai ieftin Y-OCTA alăturându-se lipsei 5G și designului lipsit de inovații pentru următoarea generație de telefoane.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button