MORE

Apple, Facebook, Google si Microsoft sustin casatoriile intre homosexuali: „Succesele noastre depind de bunastarea si moralul tuturor angajatilor, fara niciun fel de discriminare”

Un val de sustinere din partea a 379 de companii adie pe la portile Curtii Supreme de Justitie din SUA, cerandu-i inaltei instante sa se declare in favoarea casatoriilor intre homosexuali pe intregul teritoriul tarii. In urma cu aproximativ doua luni, Curtea Suprema a anuntat ca urmeaza ca in aprilie sa anunte o decizie in acest sens. In tot acest rastimp, fiecare american si-a declarat suportul sau opozitia. Dupa caz. Apple, Facebook, Google si Microsoft au depus o nota „amici curiae” – un demers prin care aceste companii ofera instantei note informative relevante pentru solutionarea cauzei. Practica este cunoscuta in SUA sub denumirea de „prieteni ai instantei”, rolul pe care il joaca acestia fiind unul exclusiv consultativ.

Aceste companii sustin ca mediul de afaceri din SUA nu are decat de castigat de pe urma casatoriilor dintre homosexuali, scrie Engadget. Sau, cu alte cuvinte, diversitatea la locul de munca este cruciala pentru inovatie si succes pe piata. In demersul celor de la Apple, Facebook, Google si Microsoft se arata, intre altele: „Succesele noastre depind de bunastarea si moralul tuturor angajatilor, fara niciun fel de discriminare. (…) Un loc de munca diversificat creste energia umana disponibila pentru organizatie.” Curtea Suprema are de stabilit daca, in toata SUA, Constitutia garanteaza cuplurilor de acelasi sex dreptul de a se casatori. Din lista celor 379 de companii mai fac parte Amazon, Comcast, Cisco, DocuSign, Dropbox, eBay, EA, GE, HP, Intel, Oracle, Qualcomm Incorporated, Symantec, Twitter, Verizon, Xerox, Zynga, Coca-Cola, Pepsi, Disney, United Airlines si altele. Potrivit Engadget, acestia din urma nu sunt si semnatari ai demersului „amici curiae”.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button