Telefoane

Apple explică de ce Face ID nu a funcționat în timpul demonstrației de pe iPhone X

Apple a clarificat în mod oficial ce anume nu a mers bine cu prima demonstrație făcută la Face ID. Deși mulți s-au grăbit să eticheteze întâmplarea drept eșec, nu este absolut deloc vorba de așa ceva. Yahoo are o explicație primită direct de la producător.

Apple a explicat că modelul pe care a fost demonstrată inițial funcția a trecut prin mai multe mâini până să ajungă într-un final pe masa unde urma să aibă loc demonstrația efectuată de Craig Federighi. În acest timp, Face ID a încercat să identifice figurile tuturor celor care au avut telefonul pe mână. După ce identificarea facială a eșuat în mod repetat, telefonul a trecut automat la pasul următor, în care solicită parola pentru deblocare. Așadar, când Federighi a încercat să demonstreze cum funcționează Face ID, acel telefon era deja blocat pe ecranul cu introducerea parolei.

Iată ce a avut de spus un purtător de cuvânt Apple despre acest eșec:

Unii deja umblaseră cu dispozitivul pregătit pentru demonstrația de pe scenă încă de înainte, și nu și-au dat seama că Face ID încerca să le identifice figura. După ce a eșuat de câteva ori, pentru că niciunul nu era Craig, iPhone-ul a făcut ceea ce era conceput să facă, și anume să solicite parola lui.

Au fost destui care au intuit că s-a întâmplat ceva de acest gen, deși alții s-au grăbit să califice această demonstrație drept un eșec. Pe scenă, când Federighi a încercat să se autentifice folosindu-se de Face ID și nu a funcționat, a trecut rapid la al doilea dispozitiv pregătit pentru demonstrație, și totul a mers foarte bine din acel moemnt.

În cele din urmă, se poate concluziona că Face ID pe primul telefon de test a făcut exact ceea ce era programat să facă. Într-un mod similar cu Touch ID, cînd Face ID nu reușește să autentifice utilizatorul, va solicita parola înainte de a mai permite o nouă tentativă de identificare facială.

Așadar, ne confruntăm cu un exemplu clasic al zicalei englezești „it’s not a bug, it’s a feature”.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button