Telefoane

Apple experimenteaza prima cadere in profituri din 2001

Anul acesta pare sa fie unul relativ sumbru pentru Apple, fiind prima oara din 2001 cand compania experimenteaza o cadere in venituri. Caderea nu este mare, daca stam sa analizam cifrele, un umil 7.7 %, dar daca discutam despre cifre exacte, bani reali, lucrurile sunt mai grave.

Apple a cazut de la un 233.7 miliarde de dolari, la 215.6 miliarde de dolari, motivul fiind terminale iPhone vandute, care nu au performat in vanzari stralucit, scazand cu 5 % de la inceputul anului trecut.

Bine, trebuie sa luam in calcul ca grosul vanzarilor iPhone 7 inca nu au fost afisate, cel putin pana in trimestrul urmator, dar asta nu inseamna ca Apple vor performa sau nu mai bine la capitolul vanzari iPhone. Trebuie subliniat ca la anu este si aniversarea lansarii de 10 ani a celebrului iPhone. Asta s-ar putea sa ridice putin vanzarile.

Nici vanzarile de iPad nu s-au ridicat, cazand 6 %, in timp ce vanzarile de laptopuri a scazut in cazul Apple cu 14% dupa 2015. iCloud, iTunes si Apple Music, pe de alta parte sunt cele mai profitabile ramuri, inregistrand o crestere de 24 %,

Scaderea se poate sa fie calmul dinaintea furtuni, Apple planunind anul acesta un refresh de gama destul de insemnat, crucial chiar, produsele urmand sa se schimbe radical, unele chiar sa dispara. Apple are o groaza de clienti fideli, iar aparitia lui Google Pixel este clar ca a zguduit un pic piata, fiind in acest moment cel mai dorit telefon Android. Acum, poate, o sa vedem o competitie pe viata si pe moarte. Ramane de vazut cum va evolua piata totusi.

[TheVerge]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button