MORE

Apple exclude de pe AppStore The Binding of Isaac pentru ca… violenta!

Apple si jocurile video nu sunt cei mai buni prieteni. In trecut au mai exclus jocuri de pe AppStore pentru ca aveau steagul confederat, cu toate ca era vorba despre un joc istoric, iar acesta este doar un exemplu, lista fiind destul de lunga.  Probabil dintr-un astfel de motiv nu a mai aparut nici The Binding of Isaac pe AppStore, considerentele fiind de-a dreptul ciudate, putandu-le numi chiar standarde duble daca ne permiteti.

Tyrone Rodriguez, fondatorul studioului Nicalis si realizatorii jocului  The Binding of Isaac Rebirth, s-a trezit cu jocul „respins” de catre Apple de pe AppStore, pentru ca… „portretizeaza violenta impotriva copiilor”.

Daca este sa disecam situatia dintr-un punct de vedere strict al povestii, Apple are dreptate. Totusi, credem noi ca ideea de satira, arta sau comentariu social scapa companiei. Bine, pe de alta parte, Apple au dreptul sa respinga sau sa aprobe un joc, magazinul de aplicatii fiind extrem de atent curat. Din nefericire, cel care a respins jocul nu credem ca intelegea pe deplin ceea ce titlul incerca sa portretizeze si de ce a fost un hit atat de mare, atat printre gameri, cat si printre critici.The Binding of Isaac

Acest gen de cenzura selectiva pe de alta parte se pare ca este ceva uzual in sanul companiei, multe jocuri fiind respinse pe considerente pe putin spus ametite. Dar, aceste criterii se pare ca i-au tinut pe Apple departe de multe controverse. Pe de alta parte sa spui nu unui joc, doar pentru ca personajul principal este un copil este ca si cum ai spune ca Modern Warfare promoveaza vanzarea de gloante la magazinul din colt.

De ambele parti ale baricadei sunt puncte de vedere valide. Noi dorim sa le auzim pe ale voastre, asa ca, intrebarea noastra este: „Este The Binding of Isaac Rebirth un joc care promoveaza violenta impotriva copiilor?”

[eurogamer]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button