MORE

Apple este pe locul 4 în topul laptop-urilor

Potrivit celor de la TrendForce, Apple a reușit să obțină locul al patrulea în livrările globale de laptop-uri în al treilea trimestru. Vânzările de notebook-uri Apple au bătut piața în creștere trimestrială; Vânzările MacBook au crescut cu 11%, în timp ce piața a crescut cu 7% în general.

Analiștii cred că Apple a livrat în total 4,43 milioane de laptop-uri Mac în iulie, august și septembrie. Apple a beneficiat de lansarea unui MacBook Pro 2017 nou înainte de începerea sezonului back-to-school, ceea ce cu siguranță a contribuit la rezultatele acestui trimestru. TrendForce a spus că Apple continuă să aibă livrări puternice ale MacBook-ului de 12 inch, precum și o recepție puternică la MacBook Pro.

La conferința cu investitorii care a avut loc luna aceasta, Apple a raportat cel mai bun trimestru pentru vânzările totale de Mac, cu o creștere a veniturilor de 25%. Pe partea de Mac-uri compania a stabilit un nou record al veniturilor pe parcursul întregului an financiar. Cook a spus că o mare parte din performanța trimestrială a Mac-ului se datorează actualizării gamei de produse MacBook Pro din iunie și o perioadă bună cu ocazia revenirii la școală.

Apple a întrecut ASUS pentru a deveni al patrulea cel mai mare brand de laptop-uri în al treilea trimestru. În general, notebook-urile Mac reprezentau 10,4% din cota de piață totală din segment. Este corect să spunem că noul concept de MacBook Pro a fost unul controversat. La sfârșitul anului 2016, Apple a abandonat porturile vechi de intrare / ieșire pentru a crea un laptop mai subțire și mai ușor, cu toate porturile Thunderbolt 3 USB-C.

Noul MacBook Pro a fost, de asemenea, primul Mac care dispune de un Touch Bar în loc de tastele funcționale tradiționale, deși este greu de spus cât de atrăgătoare este momentan această opțiune. În luna iunie, Apple a revigorat designul din 2016 cu noi specificații. Linia MacBook Pro 2017 include procesoare Kaby Lake și plăci video dedicate mai puternice în configurațiile de 15 inchi.

Noua gamă de MacBook Pro cu Touch Bar este mult mai scump decât predecesorii săi din 2015 și mai devreme. Cu toate acestea, cererea a continuat să fie una puternică, iar noile laptopuri au propulsat veniturile Apple pe segmentul Mac la noi cote.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button