Telefoane

Apple este acuzat de încălcarea unor brevete cu camerele de pe iPhone

Camerele de pe ultimele câteva modele de iPhone au fost destul de impresionante, oferind un nivel de calitate surprinzător de bun pentru ceva atât de mic, cel puțin pe partea de filmare.

Tocmai aceste camere dau în acest moment bătăi de cap celor de la Apple, deoarece compania este acuzată că ar fi furat tehnologie din spatele acestora de la un startup. Victima cu pricina este Corephotonics, din Israel, care s-a aflat în discuții cu Apple în anii trecuți, dar compania în cele din urmă a renunțat la colaborare și a început să dezvolte propria tehnologie.

Apple chiar are propriile brevete pentru ansamblul de două camere, dar Corephotonics susține că tehnolog este bazată pe a lor și le încalcă proprietatea intelectuală. Mai mult, acest startup susține că Apple a făcut asta cu bună știință, în negocieri chiar lăudându-se că, dacă le fură ideile, până vor fi obligați să le plătească ceva pentru încălcarea drepturilor intelectuale vor trece foarte mulți ani, iar Corephotonics va avea cheltuieli de milioane de dolari.

Dacă aceste acuzații pot fi probate, atunci probabil va aduce câteva probleme pentru Apple. Dar nu multe, vorbim de una dintre cele mai bogate companii din lume, cu puterea de-ași falimenta partenerii de afaceri. Și nu mai trăim într-o eră în care astfel de companii sunt ținute în frâu de guvernul american. Cert este că în cazul Corephotonics nu vorbim de încă un troll de brevete, ci de o companie care are câțiva ani de experiență în dezvoltarea ansamblelor de camere.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button