Telefoane

Apple e pe primul loc în topul producătorilor de telefoane inteligente

Potrivit firmei de cercetare a pieței Counterpoint, Apple este cel mai mare producător de telefoane inteligente din Marea Britanie.

Statisticile oferite de companie relevă că firma din Cupertino a avut o cotă de piață de 34,4% în țară în cel de-al treilea trimestru fiscal al anului.

Samsung a urmat îndeaproape cu o cotă de piață de 34%, în timp ce producătorul chinez Huawei a ajuns pe locul trei, cu 13% din piață. Alcatel și Motorola au încheiat topul primelor cinci locuri cu 4% și, respectiv, 3%.

Studiul anunță:

Așa cum vedem și pe piața americană, Apple și Samsung controlează împreună mai mult de două treimi din piața britanică a smartphone-urilor în volume de vânzări și peste 80% din valoarea vânzărilor.

În ceea ce privește cele mai bine vândute smartphone-uri, Apple iPhone 7 a depășit topurile cu 15% din vânzări. Samsung Galaxy S8 și S8 + au urmat cu 9% și 6%, respectiv.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Nu este adevarat, din punctul meu de vedere iphonu-l este un telefon bun (nu perfect) dar cand vine vorba de a face ceva ce nu îi convine începe să facă pe prostu, nu exista cele mai inteligente telefoame, pentru ca tot timpul va exista o mica scapare cand bine vorba de inteligență artificială…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button