MORE

Apple are drepturi de autor pe…cum isi aranjeaza magazinele!

Apple are drepturi de autor pe cum isi aranjeaza magazinele! Bine, doar in Europa, conform unui verdict judecatoresc, care spune ca Apple au dreptul sa isi patenteze design-ul magazinelor.

Cu toate ca in Statele Unite, Apple detine drepturi depline asupra felului in care isi aranjeaza magazinele, in Germania, autoritatea pentru patente a respins cererea celor de la Apple, in ciuda faptului ca au admis si ei ca aranjarea magazinului este un aspect esential al modelului de business al acestei companii. Inaltea Curte Europeana de Justitie se pare ca nu a fost de acord cu decizia nemtilor, spunand ca: „este o colectie de linii, forme si arcuiri ce se pot constitui intr-un trademark”. (probabil au avut acelasi judecator ca atunci cand au deliberat daca numai iPhone-ul poate avea colturi rotunjite).

Judecatorul a adaugat ca orice magazin cu design unic, precum cel al magazinelor Apple, merita protectia unei marci inregistrate. Este totusi ciudat, mai ales ca se zvoneste ca Apple doreste sa schimbe multe lucruri in aspectul magazinelor sale, iar aceasta batalie, cu toate ca a fost castigata, poate duce la un alt proces pentru a patenta un nou aspect al magazinelor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button