TECHTech&ITTelefoane

Apple a angajat un director de la Samsung pentru divizia de baterii

Apple l-a angajat recent pe Soonho Ahn, fost director în cadrul Samsung, să conducă inițiativa de dezvoltare a bateriilor din cadrul companiei americane. Potrivit unui raport Bloomberg, Ahn s-a alăturat producătorului din Cupertino în luna decembrie, după ce a lucrat la Samsung SDI ca prim vicepreședinte din 2015.

La Apple, Ahn va opera ca director global în proiectele pentru dezvoltarea bateriilor. În timpul petrecut la Samsung, el a fost responsabil cu dezvoltarea pachetelor de baterii cu litiu și cu tehnologii de acumulatori pentru generațiile viitoare. Compania americană a folosit baterii de la Samsung SDI în propriile produse în trecut, iar angajarea lui Ahn sugerează că liderul de piață ar putea căuta să-și asigure pe plan intern producția de baterii, reducând astfel dependența de furnizori.

Producătorul iPhone încearcă să reducă dependența de componentele terțe pe mai multe planuri, un alt exemplu în acest sens fiind proiectele la care lucreaza pentru propria tehnologie de afișare MicroLED care să fie folosită în dispozitivele viitoare. Este un demers care ar ajuta și mai mult la desprinderea de Samsung, care le furnizează celor de la Apple display-uri.

Ultimele demersuri ale companiei au fost coroborate și cu un raport de anul trecut, care susținea că Apple investighează cumpărarea propriului cobalt direct de la mineri, cobaltul fiind o componentă importantă pentru baterii. Un alt raport de anul trecut susținea că Apple construise în mod secret propriile ecrane MicroLED pentru utilizarea în dispozitivele viitoare, iar alte surse au sugerat, de asemenea, că firma dezvoltă cipuri interne pentru gestionarea energiei, precum și modemuri personalizate.

Cât despre recenta angajare a lui Soonho Ahn, nici el și nici Apple nu au comentat știrea, cu toate că profilul de LinkedIn al lui Ahn confirmă noul său rol la Apple.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button