Telefoane

Apple dezvăluie iPhone X: design nou, ecran OLED Super Retina Display, Face ID

Și încă ceva… aceasta este fraza pe care o folosește Apple într-o prezentare înainte de a scoate asul din mânecă, iar în seara asta Apple a avut un întreg careu.

https://www.youtube.com/watch?v=wmEqgjT61FA

Așadar, a fost anunțat noul vârf de gamă al acestei generații de telefoane Apple, iPhone X. Noul model va fi disponibil în doar două culori, space gray și silver. Noul display OLED al lui iPhone X, ce poartă numele de Super Retina (2436 x 1125, 458ppi), va avea diagonală de 5,8 inch și se va întinde pe aproape toată suprafața telefonului. La fel ca și Apple TV 4K, acesta va suporta HDR și Dolby Vision. Va suporta de asemenea și True Tone, la fel ca modelele iPhone 8 și iPhone 8 Plus prezentate anterior.

Butonul Home a fost eliminat, ceea ce a adus anumite schimbări în design-ul telefonului precum și în modul în care acesta este folosit. Astfel, pentru deblocare există acum funcția Tap to Wake. Raise to Wake (prezent și în modelele anterioare) se regăsește și aici. Pentru a accesa ecranul principal pe telefon va trebui să glisați de jos în sus pe toată suprafața ecranului. Această comandă funcționează și când o aplicație este în prim plan. Într-un mod similar se poate activa și multitasking-ul, doar că opriți gestul de glisare la jumătatea ecranului. Pentru a activa pe Siri puteți folosi comanda vocală ca și până acum, sau puteți apăsa prelungit pe butonul de alimentare din lateral, care acum este mai mare special pentru a acomoda această funcție.

Deoarece nu mai există butonul Home, Touch ID a trebuit și el să fie eliminat. În locul lui avem acum Face ID, folosit pentru de recunoașterea facială. Acesta folosește un sistem numit True Depth, o tehnologie care poate deosebi o figură chiar și pe întuneric. Apple susține că Face ID nu poate fi păcălit cu o fotografie, și că poate identifica o persoană chiar dacă fața este împodobită de machiaj sau barbă, indiferent dacă utilizatorul poartă sau nu accesorii precum pălării sau ochelari. Această caracteristică va funcționa doar dacă aveți ochii deschiși și nu priviți în altă parte. Cei care își fac griji în ceea ce privește intimitatea lor, pot sta liniștiți. Apple ne asigură că informațiile legate de Face ID sunt procesate și stocate local pe telefon, iar datele noastre nu vor ajunge pe niciun server în cloud sau online.

https://www.youtube.com/watch?v=mW6hFttt_KE

În ceea ce privește securitatea, Face ID este o îmbunătățire semnificativă față de Touch ID. Există o șansă la 50.000 ca un iPhone cu Touch ID să poată fi deblocat de altcineva decât posesorul său. Șansele scad semnificativ cu Face ID, care are o marjă de eroare de 1 la un milion. Face ID va fi folosit pe viitor și pentru confirmarea plăților, în același mod în care era folosit și Touch ID.

Noul iPhone X de asemenea a implementat recunoașterea facială într-o nouă funcție, mai amuzantă de data aceasta. Este vorba de Animoji – adică Emoji animate. Telefonul folosește tracking-ul facial pentru a captura expresia feței precum și vocea, care mai apoi pot fi trimise într-un mesaj sub forma unui emoji animat. Amuzant, dar redundant în acelați timp.

În ceea ce privește camera, iPhone X are unele funcții comune cu iPhone 8 și iPhone 8 Plus, cum ar fi Portrait Mode și Portrait Lighting. În cazul lui iPhone X, aceste funcții sunt suportate inclusiv pe camera frontală. În afară de asta, senzorii optici de pe iPhone X beneficiază de dublă stabilizare a imaginii, ceea ce este o premieră pentru telefoanele Apple.

iPhone X va avea 2 ore în plus de autonomie în comparație cu iPhone 7. La fel ca iPhone 8 și iPhone 8 Plus, wireless Qi charging este disponibil și pentru acest model. Apple lucrează de asemenea la AirPower, un suport de încărcare pe care pot fi încărcate simultan atât telefonul și ceasul Apple, cât și noua carcasă pentru AirPods. AirPower va fi disponibil pe parcursul anului următor.

iPhone X va veni în două configurații, 64GB și 256GB. Prețul pentru cea mai ieftină variantă va fi de 999 dolari. Precomenzile încep pe 27 octombrie, iar în magazine va apărea începând cu data de 3 noiembrie.

https://www.youtube.com/watch?v=K4wEI5zhHB0

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: CosminTudoran.ro - Noile lansări Apple - my 2 cents - CosminTudoran.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button