TECHRSS PaginaDeMedia

Apple dezvaluie AirPods Max, primul model de casti over-ear cu noise cancelling al companiei

Apple nu se mai opreste din a lansa la foc automat gadget-uri si servicii. Poate ca nu multi sunt atat de interesati de Fitness+, o subscriptie pentru…workout-uri, dar cu siguranta ca AirPods Max au lovit in plin comunitatea.

AirPods Max sunt, de fapt, primul model de casti over-ear produse de Apple. Unde mai pui ca au si functie de noise cancelling, dar la un pret care iti frange inima si portofelul – 549 de dolari. Umbla vorba ca pretul ar reflecta calitatile Hi-Fi ale castilor, alaturi de functiile diverse si de posibilitatea de a accesa voice assistant-ul hands-free.

Potrivit Apple, desgin-ul castilor, impreuna cu software-ul alimentat de chip-urile H1, fac din AirPods Max un produs performant, confortabil si pe deplin personalizabil. Materialele contin spuma cu memorie si cadre flexibile pentru a se mula pe urechile si capul utilizatorului, iar controlul wireless este bazat pe cel prezent si pe Apple Watch.

Tehnologiile Apple si calitatea sunetului

Acest Digital Crown permite accesarea lui Siri, preluarea de apeluri si reglajul volumului. ambele casti au incorporate cate un chip H1, fiecare cu 10 nuclee audio, care imbunatateste funtiile Adaptive EQ, ANC (active noise cancelling), transparency si spatial audio. Driverele de 40mm ofera un bass mai accentuat, mid-range accuracy si fidelitate in redarea sunetelor inalte. Partea interesanta este ca Apple a introdus in constructia AirPods Max si un magnet neodim dublu care elimina harmonic distortion-ul chiar si atunci cand volumul este dat la maxim, cu o marja de eroare de 1%.

apple

Egalizatorul adaptabil se ocupa de calibrarea frecventelor audio low si mid pentru o redare mai buna a sunetelor, iar ANC-ul este ajutat de trei microfoane externe care se adapteaza in functie de mediul exterior.

Transparency mode-ul iti ofera posibilitatea sa asculti si muzica, dar sa percepi si sunetele din mediul inconjurator. In plus, poti schimba de pe transparency pe ANC si invers printr-o apasare de buton.

AirPods Max fac si ele uz de spatial audio. Cu ajutorul unui accelerometru si al unui giroscop prezent in casti si in iPhone sau iPad, continutul inregistrat in format 5.1, 7.1 sau Dolby Atmos este redat mult mai precis.

Sincronizare si power saving interesante

In mod surprinzator, Apple a introdus pe AirPods Max si o functie de head detection. Asta inseamna ca Max-urile vor opri automat redarea sunetelor daca tragi una din casti de pe o ureche. Pe langa asta, castile sunt destul de istete incat sa redea in continuare muzica de pe un Mac sau iPad in timp ce initiezi un apel de pe iPhone. Compania precizeaza ca AirPods Max au o autonomie de 20 de ore cu ANC si spatial audio pornite, si vin intr-o carcasa speciala, care activeaza modul ultralow power state atunci cand nu folosesti castile.

Precomenzile pentru AirPods Max incep de astazi, la pretul de 549 de dolari. Si, pentru ca e la moda sa vinzi separat absolut orice dracie, Apple va pune la dispozitia utilizatorilor si un cablu audio Lightning 3.5 mm, in valoare de 35 de dolari, daca nu vrei sa asculti muzica wireless…

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button