SecuritateȘtiri ITTECH

Apple a dezactivat temporar funcția Group FaceTime

În urma expunerii unei breșe majore de securitate în aplicația FaceTime, Apple decis să dezactiveze complet funcția Group FaceTime pentru moment. Acest lucru vine după ce compania a declarat că o soluție pentru bug-ul de apelare semnalat zilele trecute va sosi „mai târziu în această săptămână”, fără a oferi însă explicații suplimentare.

Pentru cei care nu știu, eroarea descoperită vă permite să accesați legătura audio a persoanei pe care o apelați înainte ca aceasta să răspundă. Pentru a face acest lucru, porniți pur și simplu un apel video FaceTime cu cineva din agenda de contacte, glisați în sus din partea de jos a ecranului și alegeți „Adăugați o persoană”. Apoi, adăugați propriul număr de telefon, ceea ce începe un grup FaceTime cu persoana pe care ați apelat-o, chiar dacă aceasta nu a acceptat apelul. Astfel, puteți trage cu urechea la ce vorbește și, mai mult, nici nu-și poate da seama că o ascultați.

Într-o actualizare recentă a paginii de statut a sistemului, Apple a confirmat faptul că Group FaceTime prezintă încă probleme. Cu toate că acestea sunt cunoscute de câteva zile și se lucrează la rezolvarea lor, eroarea de apelare este încă prezentă pentru unii utilizatori. Asta se poate datora metodei de lucru a celor de la Apple, care au nevoie de timp sa dezactiveze funcția de grup a aplicației pe toate serverele.

Pentru a fi siguri că nu sunteți afectați de eroare, cel mai indicat ar fi sa dezactivați complet FaceTime până la apariția unei soluții definitive. Apple spune că va lansa o actualizare „mai târziu în această săptămână” pentru a rezolva problema.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button