TECHTech&ITTelefoane

Apple detine un brevet nou petru un iPhone pliabil

Apple a primit recent un nou brevet pentru un ecran pliabil – cea mai probabilă utilizare fiind pentru un iPhone pliabil.

Apple a lucrat la mai multe concepte pentru afișaje flexibile și pliabile de-a lungul ultimilor ani. Deși nu a produs încă nimic cu un afișaj vizibil curbat, iPhone X, XS și XS Max utilizează toate un afișaj flexibil, care se îndoaie în interiorul carcasei, permițând ecranului să se întingă dintr-o margine în alta.

Au existat totuși multe zvonuri că Apple lucrează, de asemenea, la un afișaj pliabil care ar permite ca dimensiunea unui iPhone să se plieze într-un dispozitiv cu o dimensiune similară cu cea a unui iPad mini.

Un articol de acum un an sugera că Apple lucrează cu cei de la LG pentru crearea un iPhone pliabil, deoarece nu dorea să riste o scurgere de informatii optand pentru Samsung, având în vedere propriile planuri ale companiei coreene de a produce un dispozitiv similar.

O cerere de brevet publicată la sfârșitul anului trecut a descris un afișaj care poate fi „deschis și închis ca o carte”, iar brevetul acordat astăzi este pentru diferite opțiuni de folosire a balamalei.

Se pot furniza dispozitive electronice care conțin mai multe porțiuni de carcasă. Porțiunile de carcasă pot fi cuplate împreună folosind balamale. Balamalele pot include balamale pe baza unei articulații cu trei bare, balamale bazate pe o articulație cu patru bare, balamale cu elemente găurite, balamale formate din structuri de susținere flexibile și balamale bazate pe structurile flexibile ale carcasei. Afișaje flexibile pot fi montate pe porțiunile de carcasă care se suprapun peste balamale. Când porțiunile de carcasă dintr-un dispozitiv sunt rotite unul față de celălalt, afișajul flexibil se poate îndoi. Balamaua poate fi configurată pentru a permite ca afișarea flexibilă să fie plasată într-o configurație față-în-față în care o latură activă a afișajului se află în fața ei sau o configurație spate-în-spate. Structurile de prindere pot fi folosite pentru a ajuta corpul exterior să prindă obiectele exterioare și să țină împreună porțiunile carcasei. Balamalele pot fi prevăzute cu detentoare rotative pentru a ajuta la menținerea afișajului flexibil în pozițiile dorite.

Așa cum se întâmplă adesea în cazul brevetelor, Apple încearcă să acopere toate detaliile. Brevetul descrie – și ilustrează – un design destinat unui iPhone pliabil cu ecranul îndoit în interiorul acestuia, în stil de carte; un design în care afișajul se înfășoară în jurul dispozitivului, ca o copertă de carte; și chiar și un design dublu-articulat, în cazul în care face ambele plieri posibile.

Am văzut deja telefoane Android pliabile, deși până acum acestea au folosit două afișaje separate, nu un ecran pliabil. Dacă Apple ar crea un iPhone pliabil, probabil ar folosi un singur afișaj flexibil.

La începutul primăverii se tot zvonea că Samsung va anunța un telefon pliabil în acest an, chiar dacă acesta nu va fi disponibil pe piata. Compania a făcut într-adevăr acest lucru în septembrie, într-o încercare aparentă de a deturna atenția de la lansarea modelelor iPhone din acest an. Cei de la Samsung au sugerat că vor prezenta dispozitivul la conferința pentru dezvoltatori din noiembrie, dar fără niciun detaliu cu privire la momentul în care ar putea fi lansat pentru vânzare. Având în vedere faptul că a creat pentru prima dată un videoclip conceptual pentru acesta în 2013, probabil ca lansarea telefonului nu se va întâmpla prea curând.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button