MORE

Apple dat in judecata pentru 625 de milioane de dolari

Apple nu are o saptamana prea buna. Mai intai a pierdut titlul de cea mai valoroasa companie de pe planeta, iar acum se trezeste ca trebuie sa plateasca 625 de milioane de dolari.

Compania VirnetX are o disputa ceva mai veche cu Apple, care dateaza inca din 2010, din cauza unor elemente legate de VPN prezente in aplicatia FaceTime.

Avand in vedere ca VirnetX are o reputatie ca a fi un troll de brevete, nu parea de parca pretentia sa de a primi 500 de milioane de dolari de la Apple va avea vreo urma de succes, iar intr-un fel n-a avut.

Un tribunal a ajuns acum la concluzia ca plangerea depusa de VirnetX are temei, si obliga Apple sa plateasca 625 de milioane de dolari. Aceasta suma probabil vi se pare imensa, dincolo de orice v-ati putea imagina vreodata sa vedeti la un loc. Totusi, Apple are o cifra de afacere de cateva sute de miliarde si suficienti bani lichizi fie cat sa plateasca aceasta suma fara nici un fel de stres, fie sa angajeze o echipa de avocati feroci care sa demoleze VirnetX.

Ce exact va face Apple nu as putea sa va spun in acest moment, dar probabil vor contesta decizia. La urma urmei, nu e bine sa dai semne de slabiciune, altfel vei fi dat in judecata si pentru ca folosesti cuvinte in aplicatiile tale pe carora cineva le-a pus un copyright.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close