Telefoane

Apple este dat in judecata de Australia

Autoritatile Australiene nu sunt multumite de modul in care Apple isi trateaza clientii, asa ca a decis sa dea compania in judecata, bugul Error 53 fiind se pare cauza nemultumirilor.

Comisia Australiana pentru Competitie si Protectia Consumatorului considera ca decizia companiei de-a bloca telefoane care au fost reparate de indivizi sau service-uri care nu sunt autorizate de catre Apple reprezinta o incalcare a legilor cu privire la drepturile consumatorului in Australia.

Nu doar pentru ca reprezinta o limitare a dreptului utilizatorului de a-si repara dispozitivul, dar si pentru ca Apple apoi refuza sa mai repare telefoane la care s-a lucrat anterior la un service neautorizat. Asta chiar daca problema cu care clientul a venit la magazinul autorizat Apple nu era legata de defectul care a fost ameiorat la un service neautorizat.

Avand in vedere ca Apple infrunta acum o natiune intreaga, nu doar cativa indivizi care tot urla de ani de zile pentru dreptul de a-si repara telefoanele, ca in SUA, compania poate va ceda in cele din urma si chiar va implementa norme ceva mai oneste si transparente. Desigur, vorbim de Apple, asa ca orice este posibil.

[Australian Competition and Consumer Commission]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button