RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Apple da in judecata un partener care se ocupa de reciclarea electronicelor

Apple a dat in judecata compania GEEP Canada, un membru important al grupului Quantum Lifecycle. Care a fost motivul principal? Ei bine, compania ar fi revandut peste 100.000 de iPhone-uri, iPad-uri si ceasuri Apple strict pentru componentele functionale. Intr-un raport publicat recent, Apple ar fi trimis firmei de reciclare peste 500.000 de dispozitive in intervalul de timp ianuarie 2015 – decembrie 2017. Astfel, peste 18% dintre gadget-urile reciclate primeau in continuare acces la o conexiune de internet.

Apple incearca acum sa obtina macar 22.7 milioane de dolari, de pe urma companiei care ar fi trebuit sa recicleze o cantitate mult mai mare. GEEP Canada a negat aproape toate acuzatiile, inafara posibilitatii unui furt din partea angajatilor. Gigantul tech considera produsele trimise catre reciclat ca fiind inadecvate pentru utilizatori; in special vanzarea lor. Aici sunt intr-o masura foarte mare de acord cu ei. Un numar mare de terminale ajung sa fie reparate astfel, cu ajutorul unor componente uzate sau care nu prezinta o siguranta pentru utilizator.

Spre deosebire de alte companii, Apple a incercat sa-si miscoreze cat mai mult amprenta asupra mediului inconjurator. Spre exemplu, Daisy si Dave sunt doi roboti construiti special pentru recuperarea anumitor componente de iPhone; care nu pot fi recuperate in procesul standard de reciclare. Ce parere aveti despre acest caz? Apple

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Back to top button