Telefoane

Apple dă în judecată Qualcomm pentru șantaj

Comisia Federală de Comerț a SUA nu este singura entitate care să dea acum bătăi de cap celor de la Qualcomm, in joc a intrat și Apple.

Compania susține că a fost ținta unei acțiuni de șantaj, Qualcomm refuzând să plătească aproape 1 miliard de dolari către Apple dacă producătorul iPhone-ului nu dădea o recomandare favorabilă Comisiei Federale de Comerț din Coreea de Sud. Pe lângă asta, Qualcomm ar fi pus pe capul celor de la Apple și costuri de brevete care nu aveau legătură cu tehnologiile pe care le-au cumpărat, iar licențierea pentru cele cumpărate are un cost absurd.

Conform declarației companiei:

Qualcomm insistă să taxeze Apple de cel puțin 5 ori mai mult decât toți ceilalți licențiatori de brevete cu care avem înțelegeri la un loc.

Apple susține că în efect Qualcomm are putere de monopol pe piața tehnologiei mobile și îi abuzează de ea pentru a stoarce plăți anticompetitive de la producătorul de telefoane.

Qualcomm a făcut o declarație oficială spunând că Apple încearcă să inducă în eroare prin reprezentare incorectă a înțelegerilor dintre cele două companii.

Această dispută foarte probabil nu va fi rezolvată prea curând, acest gen de procese petrecând chiar ani de zile în tribunale. Mai rămâne apoi și procesul intentat de guvernul SUA împotriva Qualcomm, a cărui rezultat foarte probabil va influența procesul cu Apple.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button