Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Apple contra Samsung – Runda… cine mai stie a cata!

/
/
/

Deși discuțiile Apple contra Samsung sunt deja o mema pe internet, e bine de știut faptul că cei doi competitori chiar se află într-o cursa aprigă, pana și la judecătorie. Scandalul dintre cele două mari companii a început de ceva vreme și nu pare a se sfârși prea curând, ba mai mult, rădăcinile sale încep să se adâncească.

Un document  arata că mai multe companii cunoscute sunt de partea celor de la Samsung în acest „război”, ca „prieteni ai curtii”. Google, Facebook, Ebay, Dell, și HP sunt doar câteva dintre numele rasunatoare din tehnologie care se regăsesc în raport. Aceste companii solicita curtii de justitie care a dat castig de cauza celor de la Apple in fata Samsung cu privire la incalcarea anumitor patente, decizie care pe cale de consecinta presupune ca Samsung sa plateasca Apple despagubiri semnificative (jumatate de miliard de dolari-profiturile realizate de pe urma dispozitivelor care incorporeaza tehnologiile care incalca respectivele patente), sa revina asupra deciziei, argumentand ca ea creaza un „precedent extrem de periculos”, putand degenera intr-un nou val de procese ale tuturor impotriva tuturor, si ca asta va destabiliza intregul sector. Apple au contraatacat spunad  ca Google in particular nu poate avea statutul de „prieten al curtii” impartial, date fiind interesul si implicarea sa directa in acest caz.

Lupta dintre cei doi giganti a inceput cu ani in urma, când Apple i-au acuzat pe cei de la Samsung de furt intelectual, deoarece multe elemente de pe iPhone se regăseau și pe smartphone-urile produse de compania rivală. Apple au incercat in mod repetat evitarea intrării în conflict a celor de la Google, ei fiind în spatele sistemului de operare Android, care se afla pe cele mai multe smartphone-uri de pe piață. Oricum, nu vom avea parte de liniste si pace prea curand.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar