TECH

Apple continuă demersurile pentru producerea de ochelari AR

O nouă știre publicată recent de Bloomberg dezvăluie faptul că producătorul Quanta a încheiat o înțelegere cu Apple pentru a începe să producă lentile pentru ochelari inteligenți de realitate augmentată. În timp ce această afacere nu este încheiată în mod specific cu Apple, ar putea deschide calea pentru ca Apple să-și aducă următorul dispozitiv pe piață.

Știrile de astăzi pot avea implicații asupra lansării de către Apple a produselor ochelarilor inteligenți AR, dar acordul celor de la Quanta este realizat cu producătorul componentelor AR Lumus.

Quanta a investit 45 milioane de dolari în Lumus din Israel la sfârșitul anului trecut, care face lentile AR, iar cele două companii au ajuns acum la un acord de licențiere. Directorul executiv al companiei Lumus, Ari Grobman, a declarat pentru Bloomberg că această afacere ar putea reduce considerabil prețurile componentelor și ar putea îmbunătăți prețul noului dispozitiv.

Acest lucru înseamnă că cea mai scumpă tehnologie cheie în componentele ochelarilor AR va fi acum la prețuri accesibile, reducând efectiv costul global al ochelarilor AR pentru consumatori. Quanta a sugerat că prețul setului complet de căști AR va fi apreciat la mai puțin decât costul unui telefon mobil de înaltă calitate. Asta e un lucru foarte important!

Tim Cook a dezvăluit în octombrie anul trecut câteva dintre blocajele pentru a aduce pe piață un produs de ochelari inteligenți în viitorul apropiat.

Dar astăzi vă pot spune că tehnologia însăși nu există pentru a face acest lucru într-un mod calitativ. Tehnologia necesară, precum și punerea a suficiente lucruri în jurul feței dumneavoastră – există mari provocări cu asta.

Cu toate acestea, Quanta a spus că lucrează la aceste provocări de peste doi ani, iar acordul de astăzi cu Lumus este un progres în continuare spre obiectivul său de a transforma un produs de ochelari inteligenți cu un preț sub 1.000 dolari într-o realitate.

Quanta a spus mai devreme că se așteaptă ca un produs AR să ajungă pe piață cel târziu în 2019. Cu toate acestea, produsul AR ar putea veni de la o altă companie în afară de Apple, deoarece cele mai recente zvonuri sugerează că obiectivul pentru firma din Cupertino este anul 2020.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button