Știri ITTECHTelefoane

Apple confirmă WWDC pentru data de 4 iunie

Deși Apple nu a oferit posibilitate de streaming pentru evenimentul său destinat educației din martie, nu este deloc surprinzător faptul că prezentarea lor WWDC va fi transmisă live. Compania a confirmat acest lucru recent cu un banner nou pe site-ul său, invitând clienții să se alăture anunțurilor pe 4 iunie.

Evenimentul va fi disponibil pentru vizionare live de la ora 8 PM (ora României) pe 4 iunie. Compania va anunța platformele software de generație următoare, evidențiind funcțiile noi din iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 și tvOS 12.

Transmisiile anterioare au fost limitate doar la compatibilitatea cu Safari și Microsoft Edge, dar de la evenimentul din septembrie 2017, compania a ridicat aceste restricții. Același lucru va fi valabil și pentru primul lor eveniment din 2018, oferind suport pentru Firefox și Chrome – dar desigur că evenimentul se va vedea cel mai bine prin Safari pe iPhone, iPad sau Mac.

Acest stream este cel mai bine experimentat pe un iPhone, iPad sau iPod touch utilizând Safari pe iOS 10 sau o versiune ulterioară; un Mac care folosește Safari pe MacOS Sierra 10.12 sau o versiune ulterioară; sau un PC care utilizează Windows 10 și Microsoft Edge. Transmiterea la Apple TV prin AirPlay necesită un Apple TV (a doua generație sau o versiune ulterioară) cu cel mai recent software Apple TV sau tvOS. Este posibil ca și alte platforme să poată accesa streaming-ul utilizând versiunile recente de Chrome sau Firefox (MSE, H.264 și AAC necesare).

Proprietarii Apple TV ar trebui să se aștepte la o actualizare de software a aplicației Apple Events în următoarea săptămână, permițându-le să vizioneze spectacolul nativ pe televizor.

Prezentarea principală din conferință va fi într-adevăr un eveniment dedicat clienților. Prezentarea de dimineață (seara la noi) se concentrează pe anunțurile software (și uneori hardware) destinate utilizatorilor finali. În după-amiaza zilei de luni, Apple găzduiește keynote-ul pentru dezvoltatori, „State of the Union”. Videoclipurile live ale acesteia și al altor transmisiuni pe parcursul săptămânii vor fi disponibile pentru vizionare pe site-ul developer.apple.com/wwdc.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button