Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Apple confirma ca Mac-urile cu procesoare ARM vor avea Thunderbolt

Apple a confirmat ca in ciuda despartirii de Intel, urmatoarele modele de Mac cu procesoare ARM vor pastra portul Thunderbolt. Anuntul a venit in aceeasi zi in care Intel a anuntat noul TB4 si specificatiile acestuia.

Mac-urile cu procesoare in-house vor fi anuntate cel mai probabil spre finalul acestui an. Singura chestiune ciudata este ca Apple nu a lansat niciun produs cu procesor ARM si Thunderbolt, pana si noul iPad Pro avand USB-C. Nici macar Developer Transition Kit Mac Mini nu vine cu acest port, deci va fi interesant sa vedem cum va fi implementat in viitor. Asta a dus la aparitia unor intrebari; oare Apple inca lucreaza cu Intel, dar le cumpara doar tehnologiile?

Acum peste un deceniu, Apple a colaborat cu Intel pentru a crea Thunderbolt, iar astazi utilizatorii nostri se bucura de viteza si flexibilitatea pe care acesta o aduce fiecarui Mac. Vom respecta in continuare acest angajament si vor aduce Thunderbolt si pe Mac-urile cu silicon Apple.

Apple intr-un interviu pentru The Verge

Ce aduce nou Thunderbolt 4?

Chiar daca Thunderbolt 4 nu este mai rapid decat Thunderbolt 3, acesta va aduce cateva imbunatatiri interesante. Viteza sa ramane la 40Gb/s, insa va putea alimenta doua display-uri 4K. Pentru detalii complete despre noul port, accesati pagina oficiala Intel.

Apple si-a anuntat planurile de tranzitie de la procesoarele Intel la unele create in-house. Tranzitia aceasta va dura doi ani si a inceput prin lansarea lui macOS Big Sur, Xcode 12, Mac Mini cu procesoare A12Z pentru dezvoltatori si o gramada de documentatie pentru a ajuta dezvoltatorii sa-si porteze aplicatiile. Compania a anuntat ca vom vedea Mac-uri cu procesoare ARM in curand, iar tranzitia si la celelalte produse se va face gradual. In acelasi timp, colaborarea cu Intel nu s-a incheiat abrut, astfel vor mai exista inca cateva modele de echipamente cu procesoare Intel din ultima generatie la bord.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button