MORE

Apple confirmă că folosește serverele Google pentru iCloud

Ghidul de securitate iOS a fost actualizat luna trecută pentru a indica faptul că Apple utilizează acum platforma Google Cloud Platform pentru stocarea iCloud. Compania a folosit multă vreme platforma S3 a Amazon împreună cu Microsoft Azure, dar o referință la acest serviciu a fost înlocuită de una către serviciul celor de la Google de stocare cloud.

A fost sugerat pentru prima dată în 2016 că Apple ar implica și Google în acest mix, dar această actualizare – observată inițial de CNBC – este prima confirmare oficială.

Datele stocate pe Google pot include contacte, calendare, fotografii, videoclipuri, documente și multe altele, însă Apple dorește să sublinieze faptul că Google nu are mijloace de accesare a acestor date.

Fiecare fișier este rupt în bucăți și criptat de iCloud folosind AES-128 și o cheie derivată din conținutul fiecărei bucăți care utilizează SHA-256. Cheile și metadatele fișierului sunt stocate de Apple în contul iCloud al utilizatorului. Fragmentele criptate ale fișierului sunt stocate, fără informații de identificare a utilizatorului, utilizând servicii de stocare terțe, cum ar fi S3 și Google Cloud Platform.

Tot ceea ce poate Google să vadă sunt date criptate fără sens, fără nici o posibilitate de a le conecta măcar către un individ anume. Apple nu intră în specificul utilizării serverelor terță parte, deci este posibil ca aceleași date de utilizator să fie împărțite pe mai multe platforme.

Ghidul de securitate iOS este un document pe care Apple îl folosește pentru a explica măsurile necesare pentru a asigura securitatea iOS și a confidențialității clienților săi.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button