TECH

Apple confirmă că a achiziționat Shazam

Apple achiziționează compania britanică de software care se află în spatele aplicației de etichetare și recunoaștere a melodiilor, Shazam. Acordul a fost raportat ca având loc vinerea trecută, iar acum Apple a confirmat achiziția pentru cei de la 9to5Mac.

Suntem încântați că Shazam și echipa sa talentată se vor alătura lui Apple. De la lansarea în App Store, Shazam s-a clasat în mod constant printre cele mai populare aplicații pentru iOS. Astăzi, este folosit de sute de milioane de oameni din întreaga lume, pe mai multe platforme.

Apple Music și Shazam se potrivesc de minune, împărtășind o pasiune pentru descoperirea muzicii și oferind utilizatorilor noștri experiențe muzicale extraordinare. Avem planuri interesante în lucru și așteptăm cu nerăbdare să ne contopim cu Shazam după aprobarea acordului de astăzi.

Funcția de recunoaștere a muzicii de la Shazam este deja integrată cu asistentul digital Siri al lui Apple. De exemplu, puteți invoca Siri de pe un iPhone, iPad sau Mac și să identificați melodia redatată întrebând ce melodie se aude.

Pentru o scurtă perioadă, Siri recunoștea automat ce muzică este redată folosind Shazam, dar caracteristica a fost rapid schimbată pentru a funcționa numai atunci când utilizatorul întreabă în mod explicit acest lucru. Nu este clar dacă acest lucru a fost din motive de confidențialitate sau ca parte a acordului de licențiere, dar ar fi fantastic să vedem întoarcerea de etichetare automată a pieselor ca parte a acestei achiziții.

Tehnologia de recunoaștere a mass-media Shazam ar putea fi, de asemenea, integrată și mai puternic în software-ul și serviciile Apple în viitor. Acordul este de așteptat să se fi încheiat pentru suma de aproximativ 400 milioane dolari.

În ceea ce privește aplicațiile Shazam de pe Android și alte platforme, nu știm sigur care va fi soarta celorlalți clienți. Ținând cont totuși că în urma achiziției lui Beats Music, compania și-a menținut clientul Android, apoi a lansat Apple Music pentru Android, este foarte probabil să se întâmple același lucru și aici.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button