Telefoane

Apple colaborează cu Intel pentru modemuri 5G

Compania Apple lucrează în strânsă colaborare cu Intel la un viitor iPhone cu suport pentru bandă largă wireless 5G. Conform publicației Fast Company, inginerii de la Apple au început discuțiile cu Intel despre lucrul timpuriu la 5G, în timp ce colaborarea cu Qualcomm a fost „limitată”.

Raportul, citând o „sursă cu cunoștințe” anonimă, explică faptul că Apple „înclină puternic” spre tehnologia 5G de la Intel pentru utilizarea sa în viitoarele dispozitive iPhone. Se zvonește că Intel a anunțat recent că „a finalizat cu succes un apel complet prin 5G, bazat pe siliciul său 5G, o piatră de temelie importantă în dezvoltarea sa.”

În timp ce mulți consideră Qualcomm ca fiind un lider în tehnologia 5G, articolul de pe Fast Company spune că tehnologia Qualcomm nu va fi „adoptată la scară largă de operatorii de telefonie mobilă”. În același timp, inginerii de la Apple consideră că modemul 5G de la Intel se potrivește cerințelor unui viitor iPhone.

Intel a rămas mult în urma Qualcomm pe piața modemelor, dar are o mică armată care lucrează la 5G, care ajunge la câteva mii, conform estimărilor sursei. Inițiativa de furnizare a modemului 5G pentru iPhone este acum considerată un „must-win” pentru Intel.

Un iPhone cu suport pentru 5G ar fi capabil de viteze gigabit, dar suntem încă departe de momentul în care tehnologia va fi disponibilă publicului larg, deoarece necesită o serie de upgrade-uri tehnice atât de la operatorii de telefonie mobilă cât și de la producătorii de telefoane inteligente.

Intel a început să furnizeze modemuri pentru Apple cu iPhone 7 și joacă un rol crucial în viitorul eforturilor făcute de Apple în materie de modemuri. Între timp relația Apple cu Qualcomm devine din ce în ce mai tensionată, deoarece lupta legală dintre cele două continuă. Apple chiar spune că lucrează la a face următoarele modele de iPhone complet independente de tehnologia Qualcomm, optând pentru modemuri de la Intel și MediaTek.

Deși mai e mult până vom vedea primul iPhone cu 5G, acest zvon este interesant deoarece dezvăluie că Apple a început să lucreze la această tehnologie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button