ȘtiriTech&IT

Apple a dezvoltat un chatbot AI, dar momentan nu știe ce să facă cu el

Două lucruri sunt sigure pe lumea asta: taxele și faptul că Apple va „crea” fiecare tehnologie populară de pe piață. Pare că următoarea țintă a companiei este inteligența artificială, și cu toată faima pe care a căpătat-o ChatGPT în ultima vreme, să nu credeți c-a trecut cumva neobservat. Conform lui Mark Gurman de la Bloomberg, compania americană are deja un chatbot AI pe care angajații îl folosesc intern pentru a completa sarcinile de zi cu zi.

Gurman ne spune că cei de la Apple nu sunt siguri ce să facă cu chatbot-ul, astfel că unii angajați au început să-l folosească ca unealtă pentru muncă. În afară de asta, pare că subiectul a fost discutat intern întrucât ar fi existat discuții vis-a-vis de implementarea acestui chatbot AI în sistemul AppleCare pentru a le da o mână de ajutor angajaților responsabili cu client service-ul. Momentan însă, nu știm nimic concret, dar pare că asta este situația și în interiorul companiei americane.

Ce știu sigur, este că Apple va aborda situația asta încet și cu calm. După ce Google și Microsoft și-au jucat cartea, și până acum nu au avut niciun impact serios, ceva îmi zice că părinții iPhone-ului știu să profite de ocazii atunci când le văd. Mai cred și că suntem destul de departe de momentul în care giganții industriei vor lansa fiecare câte un roboțel d-ăsta. Conform unor zvonuri, angajații Apple și Samsung sunt instruiți special să nu se bazeze pe inteligența artificială la serviciu. Aceasta încă are probleme cu scurgerile de informații și „halucinează” producând date false.

Dar să nu vă faceți griji: chiar dacă n-a sărit în acest hype train, puteți fi siguri că Apple va livra ceva funcțional atunci când va fi momentul. Iar asta nu este o părere aruncată așa, să fie, ci este o senzație pe care o am doar urmărind istoria companiei. Chiar dacă nu inovează per-se, atunci când Apple lansează „o nouă inovație” se asigura că este atât de bine implementată, încât orice alternativă se simte slabă pe lângă. Rămâne să vedem unde merge povestea asta cu AI-ul.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button